od deepblue 31. 10. 2022 10:00
Tak jsem vše důkladněji prozkoumal, vyzkoušel a bohužel toho bídného řádkování se u Epson L805 se nemůžu zbavit. Když koukám pouhým okem, ještě celkem nic k zahlédnutí není, ale po d běžnou lupou už vidíte ty řádky jasně a bohužel to má vliv i na celkový obraz kde i pouhé oko "vidí" nějaký nesoulad. Koupil jsem si skener Plustek, myslím že není vůbec špatný, přesto tiskárna nedokáže z důvodu řádkování využít potenciál dobrého skenu z negativu. Ještě jsem si pro srovnání pořídil "domácí" tiskárnu Epson 3110 a světe div se, při nastavení "max.dpi" i když jsou kapičky o polovinu větší 3p, v Epson 1,5p, není žádné řádkování vidět. A to študuju pod silnou lupou, jsou vidět pouze kapičky tak, jak bych si to představoval. Ale toto z nějakého důvodu L805 nechce nebo neumí. Mám vždy sken v TiFF, nekomprimovaný, tiskárnu na "vysoký" kvalitu tisku, tisknu ze Zoneru, jiné nastavení než "vysoký" tam není, přesto je výsledný tisk na A4 katastrofa. Nechce se mi věřit, že tiskárna s třetinovou cenou umí tisknout líp než tiskárna která má označení fototiskárna. Tudy to tedy nepůjde, můžu se jen domýšlet jak tisknou jiné značky, ale teď stojím před problémem, že nemůžu od každé firmy nakoupit na zkoušku tiskárnu:)) Proto kdyby zde někoho ještě něco napadalo, mohl poradit byl bych rád.)