Hladam na internete nejake info ohladom nastavenia kvality kompresie fotografie pri exporte urcenom pre tlac. Lahko dohladat vela info k rozliseniu, ale ja hladam nieco ine. Jedna sa mi o nastavenie kvality exportu - kompresie. Co je optimum pre tlac?
Napriklad Lightroom pracuje v urcitych rozhraniach kvality kompresie. Napriklad nastavenie kvality na hodnotu 93 je totozne s hodnotou 100 alebo hodnota 85 je totozna s hodnotou 92. Viac sa o tom mozete docitat tu: http://lightroomtricks.com/exporting-jp ... y-settings
Aj napriek tomu, som sa nikde nedocital, co je take optimum? Kedy uz uvidim stratu kvality? Je podla mna totiz zbytocne posielat na jednu fotografiu subor o velkosti 6.4MB, ked rovnaku sluzbu mi urobi subor 3.2MB.
Este pre upresnenie, ja exportujem z Capture One 8 Pro (ale myslim, ze nastavenie bude porovnatelne s LR) pre tlac fotoknihy, kde fotky budu vo formate A4 alebo niekde dve foto na stranu, takze A5. Takto exportovane JPEG chcem potom zaroven archivovat ako definitivny vystup upraveneho RAW do JPEG.