nedávno jsem dělal zálohu fotek tj. cca 300ks 10x15, které většinou končí v krabic od bot

takže rozhodující byla cena. happy foto a cena 1,95/ks vyhrála. takovou pohromu jsem ovšem nečekal. vše foceno zrcadlovkami Nikon 5100/7200 a několik fotek mobilem lumia 920. všechny fotky podexponovaný, rozmazaný, nekoukatelný, paradoxně ty z mobilu byly o něco lepší. nemám kalibrovaný profi monitor, ale ten rozdíl byl extrémní. fotky prostě horší jak z kompaktu z tržnice. v té době jsem měl ve výrobě i fotoknihu bontia ze stejných zdrojových dat. poslal jsem proto několik stejných souborů do fotolabu. výsledek, stejný papír, ale kvalita nesrovnatelná, fotolab, ostré, správná expozice a celkově koukatelná fotka. následně přišla hotová forohkniha a opět brilantní kvalita. takže pokud budu chtít dělat levný fotky, tak jedině fotolab. do happy foto jsem akorát poslal mail, aby věděli, co tisknou za šmejdy. samozřejmě mně bylo sděleno, že mám zásilku zaslat na reklamaci atd. jenže výsledek by byl opět nejistý a následná další investice do poštovného. proto byla lepší volba, nechat si udělat znovu fotky ve fotolabu