Anketa - jaký používáte SW na úpravy fotek?

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Jaký sw nejčastěji používáte na úpravy fotografií?
Adobe Photoshop 35 %  32%  [ 35 ]
Photoshop Elements 2 %  1%  [ 2 ]
Gimp 11 %  10%  [ 11 ]
PaintShop Pro 6 %  5%  [ 6 ]
Zoner Photo Studio 29 %  26%  [ 29 ]
Photofiltre 2 %  1%  [ 2 ]
Prohlížeč (Irfan, xNview...) 1 %  0%  [ 1 ]
Jiný program 19 %  17%  [ 19 ]
Fotky neupravuji 4 %  3%  [ 4 ]
Celkem hlasů : 109

Odeslat příspěvekod cerrv 12. 12. 2007 18:35

Lightroom
cerrv
Návštěvník

Odeslat příspěvekod quichote2000 12. 12. 2007 19:09

Snazim se vse co chci udelat uz pri vycvaku, takze fotogrfie upravuji minimalne, spis jen poladim kontrast, hodim do cerne, apod...
Bezne pouzivam iPhoto a jen opravdu, opravdu a jeste jednou opravdu vyjmecne Gimp.
Nejlepší OS = MAC OS X TIGER
quichote2000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod j.1.r.k.a 13. 12. 2007 14:35

gimp...sice zase moc nefotím takže ani moc neupravuji ale pro mě je gimp nejlepší nechce se mi platit za photoshop a na gimp jsem zvyklý spousta lidí tvrdí že prý je těžky na ovladaní a nedá se v tom vyznat ale ja si myslím že to chce spíše čas a zkoušet nebo přečíst 300 stránkovou uživatelskou příručku.
j.1.r.k.a
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 13. 12. 2007 16:54

To je sranda, jak zůstávají Photoshop a Zoner stále vyrovnané. Domníval jsem se, že Photofiltre má větší zastoupení, v každém fóru na téma úprav fotek ho někdo doporučuje...

Konverzní programy RAW jsem nezařadil úmyslně, mělo jít o následné úpravy. Já vím, že hodně programů umí oboje - případně s pluginem. Lightroom je myslím stále primárně konvertorem.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod quichote2000 16. 12. 2007 14:00

j.1.r.k.a píše:gimp...sice zase moc nefotím takže ani moc neupravuji ale pro mě je gimp nejlepší nechce se mi platit za photoshop a na gimp jsem zvyklý spousta lidí tvrdí že prý je těžky na ovladaní a nedá se v tom vyznat ale ja si myslím že to chce spíše čas a zkoušet nebo přečíst 300 stránkovou uživatelskou příručku.u/quote]

Pokud jde o jine ovladani gimp vs. phohothop tak vznikl projekt s nazvem Gimp shop. Je to distribuce aktualniho gimpu s upravenym ovladanim jako ma photoshop.
viz. http://www.gimpshop.com/index.shtml
quichote2000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod j.1.r.k.a 17. 12. 2007 10:46

jj...o tom vím ale to je v angličtině a není to celkem ono na klasický gimp už jsem si celkem zvykl i když někdy něco nenajdu hned :D
j.1.r.k.a
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sitina 17. 12. 2007 11:13

na úpravy používám nejčastěji prográmek Picasa
sitina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod j.1.r.k.a 17. 12. 2007 20:30

sitina píše:na úpravy používám nejčastěji prográmek Picasa /quote]
No ja ho měl chvílku ale s picasou se moc asi upravovat nedá nebo jo?
j.1.r.k.a
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod quichote2000 17. 12. 2007 22:57

zakladni upravy to zvlada, orez, kontrast, barvy atd...
quichote2000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod sitina 18. 12. 2007 07:29

tak tak, ten základ zvládne a hlavně ty fotky moc pěkně utřídí (a jako jeden z mála takových programů si taky nativně poradí s KDC - to je raw od Kodaku)
sitina
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladarocker 3. 1. 2008 13:15

Nyní Adobe Lightroom!!
A jsem z něj přímo nadšen:-)
Photoshop taktéž..

Oba mám legálně:-) Dokonce koupené.
OSVČ, takže koupiti musel.. V
vladarocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Fojťan 3. 1. 2008 14:10

co nabizi lightroom navic v porovnani s elements, pripadne s klasickym photoshopem cs3?

dik
learnin' to fly
Fojťan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vladarocker 3. 1. 2008 14:47

Je toho dost pro mne,, dobrá správá fotografií - od importu přímo z foťáku do vybrané složky, přehledná správa foto v určených složkách, přesuny, aktualizace galerií, mazání, třídění podle meta dat, klíčových slov a dalších parametrů v galeriích, práce s vyvoláním - úpravami, export do jiných složek, třídění, slučování, hromadné úpravy fotografií - podle mnou navrženého postupu úprav, kopírování - uložení stylu úpravy na další fotky a další a další. Také se mi líbí práce s tvorbou galerií, tisk. Vše pod jednou střechou. :-)) Na další práci s vybranými fotečkami - např. vrstvy úprav - přechody, retuše - nastoupí Adobe, ale jen na vybrané kusy a tam kde je třeba.. používám např. složku Nové RAW_jpg /Import/ a pak exportuji do dalších příslušných složek, které jsou jako finální galerie. Vše je na správném místě. Vlada
Naposledy upravil vladarocker dne 3. 1. 2008 14:53, celkově upraveno 1
vladarocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vladarocker 3. 1. 2008 14:50

"Vyvolávání" je dost přehledné a zmáklé, expozice, úrovně, křivky, světla - stíny, barvy, korekce objetivu, ostření, odšumení, převod do čb.. Mně vyhovuje i vzhledově, moc pěkný a chytrý program :-))
POZOR - možný i odskok-přepnutí se do CS - přímo z Ligtroomu:-)
Udělám co je třeba a vrátím se. No není to skvělé, ano.
vladarocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alnath 3. 1. 2008 15:06

vladarocker píše:Je toho dost pro mne...

Doplnil bych virtuální kopie - nádhera! A jinak základní trik, jak odstranit všude chyby z čipu - clone/heal na jedné fotce, pak copy a paste na všechny ostatní fotky...
Alnath
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka