obnovení fotek

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod vlkzbeskyd 29. 9. 2006 22:07

Zdravím,
omylem jsem si smazal fotky na kartě a teď se k nim přes žádný obnovovací program(photorescue) nemůžu dostat. Problém je v tom, že mi můj PC nenačte foťák jako vyměnitelný disk, ale jako fotoaparát...nevím pak jak se k fotkám na kartě vůbec dostat....
Díky za pomoc
vlkzbeskyd
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rudi86 29. 9. 2006 22:16

Zdarec, jde o to jak jsi je smazal? jestli je to zformatovany na tvrdo a nebo "softwarově", pokud to druhý tak by to mělo jít..(nevim jak v prvnim případě), nebo investuj pár korun do čtečky karet, určitě neni na škodu a tam se Ti objeví jako disk. Popř. odnest do nějaké firmy. Nevim odkud jis ale např. plzeňská fa Digihel.cz obnovuje data za cca 80 Kč. Rozhodně nic na tu kartu nezapisuj (resp. nefoť na ni) - snižuješ tím úspěsnost obnovy.

S přáním zdařilé opravy

dRudi
Not as seen on TV
so
Welcome to the playground
- - - - -
Nikon D90 & fisheye 8/3.5 + 10-20 HSM + 35/f1.8 + 85/f1.8 + 85/f3.5 micro + 70-300 VR
Sony Xperia U
Škoda Felicia Combi - Laurin & Klement
rudi86
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 30. 9. 2006 11:48

no ale jestli jsi je naformatoval, jak rikal rudi86, natvrdo (tzn. prepsaly se ty data treba nulama), tak s tim nic neudelas
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pety 30. 9. 2006 12:08

Běžné formátování ve foťáku jen znova vytvoří FAT tabulku, kořenový adresář a podadresáře. Ve foťáku kartu nulama nepřepíšeš. Úspěšnost obnovy bývá v takovém případě závislá na stupni fragmentace původních dat, běžně 80%. Ovšem musí se karta dát do zařízení s protokolem Mass storage (Canon Mass storage schválně nedělá a testuje tak svoji oblíbenost :-) ).

Zkus http://www.slunecnice.cz/product/PC-Ins ... -Recovery/
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Baldric 8. 11. 2006 17:00

Je nutne dat kartu do ctecky, kterou uz PC rozezna jako disk a pote jiz jdou pouzit vsechny zname programyn a obnoveni smazanych souboru (restoration (nebo restore, ted nevim, jak presne se jmenuje)anebo jine)
Canon 350D + 18-55 + 28-200 USM; laik
Baldric
Návštěvník