Lightroom přesun knihoven z Windows na Mac

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Marek-H14 5. 12. 2023 19:05

Ahoj, uvažuji o koupi nového PC od Apple Mac mini M2 PRO. Nyní mám Windows a fotky "virtuálně" upravené v LR. Provedl jsem zálohu katalogu LR, každý rok zvlášť od roku 2008.

Nemáte někdo zkušenost s tím, když bych si pořídil Apple Mac a LR, zda budou jednotlivé úpravy bez problému importovány s katalogem do nového LR v amacu, i když před tím byly v LR pro Windows?

Snad jsem to napsal dost srozumitelně.. :-)

Děkuji moc za Váš čas a cenné rady. M,
Marek-H14
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 6. 12. 2023 07:43

Mne parkrat posielali uzivatenia Apple katalogy aj so smart previews, ktore som upravoval vo Windows a nasledne poslal naspat samotne katalogy (uz bez nahladov). Okrem jedneho pripadu islo vsetko bez problemu - moj Lightroom odmietol katalog otvorit, bolo nutne zmazat z katalogu konkretny subor, ale to bolo len raz, uz neviem presne o co islo...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 6. 12. 2023 08:17

Pokud je katalog ve formě "fotky v katalogu", tak by to mělo jít mezi Mac a Win přenášet přímo, není co řešit (až na případné bugy viz výše, ale to se asi stane i bez změny OS).
Pokud je to ve formě "fotky stranou, linkované", tak se musí kliknout ve files a najít nové umístění (disk se v Macu bude jmenovat jinak) a zase hotovo, prostě pohoda. V tom článku od drive18 to ostatně je, sice screeny pro starší LR, ale je to pořád hodně podobné.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek-H14 8. 12. 2023 07:47

Děkuji mockrát.
Marek-H14
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drive18 14. 12. 2023 15:15

Iba pre pripad, ze nebude LR na Macu chodit ok: https://www.lightroomqueen.com/disk-per ... y-classic/
drive18
Návštěvník