to vaaaw
- tak jsem stastny, ze jsem nasel tema, ktere taky zrovna resim, ale zaroven zdeseny, jak to nema nikdo vyresene. Asi kazdy jen prebarvuje fotky, ale organizece zrejme nikoho nezajima (jako me do ted). Tady jsem cekal, ze si prijdu pro vyresene reseni a s hruzou zjistuju, ze to nikdo neresi. Mne jde jen o dve primitivni veci (otagovat a katalog), ktere poradne neumi nikdo nebo je neumim JA. Nyni jsem zjistil, ze je pro me nejdulezitejsi otagovat ty fotky a uz to je peklo.
Tady jsou moje postrehy, na co jsem prisel nebo neprisel:
ACDSee - ma nejaky svuj format a tagy nevidi ostatni programy.
XNview - umi hledat tagy jen v klicovych slovech
Bridge - umi jen klicove slova a hleda jen v nich
Digikam - tezkopadny a vyzdy kopiruje fotky do noveho umisteni coz mi silne nevyhovuje, ja mam 100GB fotek
Zoner - neumi imoprtovat tagy z txt
Photo Supreme - pekne filtruje, import tagu je spatny, oznacovani tagy je taky nic moc
Daminion - tomu ty predesle programy nesahaji ani po kotniky, ale ma samozrejme jine problemy, ale neni jine moznosti
Tagu mam zatim 150 v sekcich Keywords, People a Place ( problem je, ze drtviva vetsina programu nacita z fotky jen Keywords a zbytek je nezajima ), tim padem polemizuju jeste nad tim, ze udelam kategoriie primo v Keywords, pridelovani bude sice strasne, ale precte to kazdy.
Kdyby nekdo omylem zkousel ten Daminion, tak si stahnete standalone verzi (80MB) treba 6.8.0.2333 nebo 7.0.0.2563. Oni ted totiz tlaci jen tu serverovou.
mala ukazka
https://youtu.be/Za_QpR9Z68U?t=127Kdybych se pletl a oznacovani je banalita a jen ja jsem drevak a neumim to, tak prosim do me!!! Diky
- zapomnel jsem ze se neptam, ale odpovidam, tak za me jednoznacne
Daminion, kdyz ti nesedne tak Supreme a kdyz ani to ne, tak je to uplne jedno !