Ako bolo spomenuté - video časom nadobúda hodnotu. Mám uložené domáce videa od roku 2008 a naozaj je to radosť to pozerať (a ignorovať to, ako je to natočené, ako je to postrihané a ja neviem čo všetko).
Pokiaľ ide o to, ako idem na to. Jednoducho - točím tým, čo mám po ruke. Vo väčšíne prípadov je to mobil (najrôznejšie iPhony v mojom prípade), GoPro a samozrejme foťák čo mám. Jediné príslušenstvo čo k tomu mám ja gimbal na mobily, ktoré ma viac ako slušne ustabilizuje. Strihám ich vo Final Cut Pro a mám jednoduché pravidlo - jednodenné akcie sa musia zmestiť do 5 minúť výsledného videa, víkendové do 10 minút a 7 a viacdňové dovolenky, tak tie sa musia zmestiť do 20 minút.
Za tých cca 12 rokov som sa naučil robiť videa tak, aby som bol s nimi sám spokojný a rodina si ich užívala. Čo samozrejme vôbec nevylučuje to, že keby sa na nich niekto kto tomu naozaj rozumie pozrel, tak sa neváľa od smiechu po zemi
-- 19. 1. 2021 08:36 --Ešte dodatok - mám všetky fotky, odkedy som začal fotiť, pekne odzálohované na dvoch fyzických miestach, ak by sa niečo stalo. Ale len rodinné videa mám odložené tak, že prežijú akúkoľvek katastrofu a mám ich na 3 rôznych miestach republiky a ako jeden veľký ZIP archív aj v cloude. Tieto videa, kde vidím, ako plynie čas a teda ako rastú deti, ako starnú rodičia a podobne, majú pre mňa nepredstaviteľnú hodnotu.