V poslední době se to sešlo, že jsem PhotoAI užíval docela hodně, tak zkušeností přibylo...
Za mne odšum je tak podobný, jako u samostatného DenoiseAI - ani lepší, ani horší, rozdíly budou asi na úrovni konkrétní fotky, ne celkově.
Hodně se ale zlepšilo doostření zejména v režimu s detekcí subject a tedy cílené. Tam mi přijde, že to je spíš lepší než SharpenAI a docela to užívám.
Jediné, co se mi úplně nezdá je face recovery (cílené AI na obličeje), tam se mi výsledek většinou nelíbí (moc vyžehlené a v horším případě i vyložené artefakty), tady by měli ještě zapracovat. Ale tedy vypnout to je snadné a nijak moc se to nevnucuje...
AI resize osobně prakticky neužívám, ale mělo by podle všech hodnocení být lepší než GigapixelAI, přidali nové funkce, které starší SW nemá...
Co se týče srovnání s algoritmy DXO, tak je to trochu zavádějící - PureRAW je (většinou, ne vždy) lepší jako preprocess RAW úplně na začátku, Topaz je asi lepší pro finální doladění, není to prostě totéž. Za mne je nejlépe mít oboje, člověk časem a praxí tak nějak vytuší, co bude v dané situaci lepší