Stránka 14 z 15

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 1. 2022 19:32
od atti.hombre
Aj ja používam iba DN, ale nebudem upgrady predplácať znovu. Stačí mi to čo mi funguje. Uvažoval som o tom doostrovaní,lebo mám hodne pohybovej neostrosti pri fotení, ale to netuším ako funguje predplatné na rok. Teda po situ s DN čo na W7 nefunguje by som si i zaplatil na Sharpen AI, ale ak by mi tá zaplatená verzia nefungovala, tak či sa dá nainštalovať staršia verzia,ktorá by fungovala. Mám síce pod stolom komponenty na PC s W10 ,ale to má čas spojazdniť.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 1. 2022 20:07
od pemar
Jednou jsem koupil jednotlivé programy a teď kupuji jen (jeden) upgrade na všechny.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2022 07:41
od monikash
Topaz spojil všechny 3 programy do jednoho https://www.topazlabs.com/learn/introdu ... ge-quality

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2022 07:45
od pemar.
Koupil jsem to a stáhl jsem to a šlápl jsem vedle, po instalaci programu se objeví tlačítko login, které mne má po stisknutí poslat na stránky TopazLabs, kde bych měl produkt registrovat. Po stisknutí se nic neděje, už jsem psal na podporu.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2022 17:00
od pemar.
Psal jsem na podporu, ale ti mi odpoví až bude pracovní den, tak jsem to mezitím vyřešil raději sám. Problém byl v tom, že selhalo volání autorizace TopazLabs z odkazu v aplikaci, jako workaround stačí dát Help, zvolit Open Log Folder, otevřít ho třeba v poznámkovém bloku, někde dole řádka Shellexecute “HTTPS://TopazLabs.com/oauth/authorize?client… a na konci sekvence bude state= a šestimístné číslo.

Tak tenhle řádek od HTTPS až po to šestimístné číslo překopírujete do browseru a jste tam, ověříte jméno a heslo a ono se to automaticky zautorizuje.

-- 17. 9. 2022 18:06 --

Výsledek je zajímavý, zkusil jsem to na špatně zaostřenou fotku (MF) a Photo AI velmi solidně v režimu graphics zaostřil šest obličejů.

To je dobrá zpráva. Špatná zpráva je, že to neuložil zpátky do RAWu, ale do DNG a že výsledek nemá 55 Mpx, ale 305 Mpx.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2022 18:13
od LoboC
Já zase myslel že to bude fungovat 30 dní na vyzkoušení, bez problému se to přihlásí a pak v aplikaci napíše - viz níže (nemám zakoupeny všechny 3 produkty, mám jenom jeden...):

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 9. 2022 18:58
od pemar.
Já jsem měl nějakou betaverzi, verzi 1.0.0 jsem koupil, protože už mám Sharpen, DeNoise a Gigapixel, stálo mne to 77 dolarů.

Chová se to trochu jinak, než jednotlivé aplikace, musí se dávat pozor na nastavení, má to sklon si vymýšlet, ale všechny tři úpravy zadám najednou a v jednom případě si to poradilo s hodně zkaženou fotkou.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 9. 2022 06:59
od pemar.
Jedna zajímavá ukázka, kam Topaz Labs s Photo AI pokročil.

Na minule procházce jsem se Sonnarem 135/2 viděl klasické Porsche 911 v parádním světle, ale nestačil jsem zaostřit, zaostření bylo kamsi hodně do pozadí za auto, klasická fotka do koše. Shodou náhod jsem jí ale nesmazal, a tak jsem jí použil k pokusu, jestli to přes Topaz Labs nepůjde zachránit. Zkusil jsem Sharpen AI, ale nepodařilo se mi to, a tak jsem zkusil Photo AI a tam jsem došel k tomu, že ani u Photo AI není výsledek perfektní, ale že když to zkombinuji s nějakým optickým trikem (uměle trochu rozmažu to pozadí), tak to bude poznat až po pozornějším pohledu a ta fotka se stane použitelnou:

Obrázek

Obrázek

Předpokládám, že nemusím vysvětlovat, která fotka je která

A mimochodem, dnes mi napsali z podpory Topaz Labs, že je skvělé, že jsem si problém vyřešil sám a že když budu potřebovat, tak se na ně zase mohu s důvěrou obrátit :-) :-)

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 9. 2022 15:20
od monikash
Koukám, že se s tou UI roztrhl pytel. No spíš pytlík https://www.acdsee.com/en/photo-studio/ ... 5D80E89D98

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 11. 2022 09:28
od monikash

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 11. 2022 09:40
od tomashr
Jedna poznámka k akcím od Topaz... Mám to koupeno a už docela slušně vyzkoušeno v rámci jiné akce (nabídka pro existující zákazníky po uvedení PhotoAI) a upřímně ten bundle PhotoAI a k tomu Sharpen, Denoise a Gigapixel je trochu diskutabilní nabídka. Jde o to, že PhotoAI defakto není nic jiného než sloučení těch dalších tří produktů do jednoho a kombinace je tak trochu duplicita. Spíš výjimečně se může u samostatného Denoise hodit víc možností nastavení, ale reálně se výstup od PhotoAI mnohdy neliší, ve výsledku už používám obvykle spíš právě PhotoAI.
Tím celkově neshazuji tu nabídku, běžná cena PhotoAI je 199USD a to BF bundle je za 159USD, takže to není nějak vyloženě nesolidní, spíš bych jen bral s výhradami tu výši slevy - píší sleva z 458USD na 159USD, ale reálně to pro dost lidí bude ve výsledku spíš jen sleva z 200 na 159...

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 11. 2022 10:43
od monikash
Po přihlášení mi to nabízí Photo AI za 109$ spolu s Sharpnes, Gigapixel (Denoise už mám).
Bojím se, že přestanou dělat větší aktualizace těch 3 prográmků. Denoise se mi naposledy aktualizoval někdy před 2mi měsíci (po vydání Photo a Video AI).

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 11. 2022 10:51
od tomashr
Jo, to sedí - něco podobného mi nabídli taky. Tohle je naopak velmi dobrá nabídka pro existující zákazníky - PhotoAI o dost levněji (109USD) a k tomu se u vlastněných starších přidá rok upgradů a případně doplní další z té trojice.
Tohle je vůči stávajícím uživatelům velmi férové, osobně jsem to přijal a koupil.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 11. 2022 10:59
od pemar.
Chci varovat před Photo AI, koupil jsem to, ale nejsem spokojený s výsledkem, není to jen bundle Sharpen AI a DeNoise, má to svoji logiku a zatím mi to dělá více škody, než užitku.

Re: Používáte někdo Topaz Labs?

Odeslat příspěvekNapsal: 16. 11. 2022 11:08
od tomashr
Co ti na tom nesedí? Mně naopak přijdou výsledky vesměs spíš lepší než u Topaz standalone produktů...
Fakt teda je, že updaty skáčí hodně rychle, může být dost rozdíl ve zkušenostech prvotních a současných.