Ferin píše:Ne, verzi Essential tam mají taky. 109,99 € za novou.
No naokraj - klidně bych připustil, že jsem za blbce, ale nebyla by to tak docela pravda... Opravdu na webu DXOlabs u produktů není o Essential ani tečka, nepřehlédl jsem nic

Je to až v jejich shopu, kde když si člověk klikne na DXO PhotoLab, tak se tam najde celkem malý odkaz "check Essential", kde je pak cena jak píše, je tam i porovnání možností atd. Může to být jen nedomyšlenost, ale popravdě bych an tu záměrnou snahu o odsunutí té levnější verze stranou úplně nevylučoval... Osobně bych tedy po nástupu deepPrime pořízení essential bral za dost nesmyslné, ale ten posun mne zaujal.
Jinak co jsem koukal na nějaké recenze, tak ten vylepšený U-point podstatný je, pak jsou přirozeně hodně zaujati uživatelé Fuji. Jinak ale spíše lehké rozpaky. Ironicky bych dodal, že to je přesně důvod, proč mám relativně pozitivní přístup k předplatnému, kdy člověk nemusí každý rok řešit, zda to stojí za upgrade
Celkem dobře je ale mimochodem hodnocena také nová verze DXO Filmpack (nyní 6), tam je těch vylepšení více.