U DxO je ten odšum taky na jeden klik (resp. v pohodě může být).
Tady ta fotka vypadá z Topazu líp, to jo. Hlavní "problém" je ale v tom, že úkolem Prime není v žádným případě doostřování neostrých fotek, je to čistě odšum. Ten rozdíl v ostrosti by podle mě šel v pohodě stáhnout doplňkovýma/dalšíma nástrojama v DxO.
Pokud jde o vlastní odšum, ty srovnání, co už kolují, vychází v podstatě u obou nastejno. Ten Topaz mi začal v poslední době vrtat hlavou, ale moc se mi nechtělo dále rozšiřovat PP. Takto aspoň můžu s klidem zůstat u stávajícího, což je fajn.
Pokud jde o rychlost, PL3 mi běžel i na 13 let starým, v době vzniku velmi průměrným, krámu.
Neříkám, že to bylo bleskurychlý, nejvíc vzal samozřejmě batch, ale vzhledem k tomu, že pak běžel na pozadí, tak se s tím dalo žít. Novej počítač to teď zrychlil velmi výrazně.
PL4 jsem ještě nezkoušel, není čas.
-- 22. 10. 2020 18:22 --lennyl_2 píše:DXO4ka pri zapnuti odsumu prestane zit, HW akceleracia karty pri zobrazovani RAWu/uprave je skor smiesna...profily na korekcie ale vyzerali slusne.
To bude spíš problém na tvoji straně, pač takto DxO vůbec nefunguje, kvůli komplexnosti operace (a v rámci šetření majitelů starších/slabších sestav) se při zapnutí odšumu neděje vůbec nic, takže k zamrzávání není pražádnej důvod. Odšum se aplikuje až při finálním exportu. Do té doby finální výsledek posuzuješ pouze v náhledovým okně/výřezu.