Nový slider v nástroji ColorWheel umožní na liště vybrat jednu z barev a tu dále upravovat (odstín, sytost a jas). Dají se třeba lokálně desaturovat barvy nebo si jinak hrát s vybranou barvou. Chvíli jsem s ním hrál a líbí se mi to. Sytost a jas se dají podle mne využít i při konverzi do černobílé.
Přepracovaný Repair Tool má funkci klonovat (clone) i opravovat (repair). Lze nastavit opacity i feather pro skoro neviditelné přechody bez výraznějších hran.
DxO PhotoLab 3 usnadňuje vyhledávání fotografií díky novým funkcím DxO PhotoLibrary. Klíčová slova se nyní zobrazují jako popisky, kdykoli umístíte kurzor myši na obrázky na kartě Průzkumník souborů. Klíčová slova se také zobrazují přímo v paletě Metadata a navíc můžete přímo přidávat, mazat, přejmenovávat klíčová slova nebo přiřadit je k dávce obrázků (pouze verze pro MacOS). Pokud importujete obrázky do DxO PhotoLab 3, které již mají připojená tagy, včetně dat napsaných jiným softwarem ve formátu XMP, budou importovány automaticky.
Speciální nová paleta obsahuje seznam místních úprav, které již byly na vašem obrázku použity. Jediným kliknutím můžete zobrazit všechna nastavení použitých místních úprav. Můžete se rozhodnout zobrazit úpravy nebo je okamžitě skrýt jako masku Photoshopu, vše jediným kliknutím. Funkce Masky lokálního přizpůsobení je nedestruktivní.
Nová je funkce, která pomocí jediného kliknutí invertuje masky pro nastavení, podobně jako třeba v Polarru, kde to používám.