Jedna historka na dobrou noc:
jak jsem již psal mám zakoupen DxO PL6 a před cca 3 týdny jsem si stáhl trial DxO PL8 na vyzkoušení s tím, že ho na BF pořídím. Doposud jsem s ním upravil asi 200 fotek a jsem max. spokojen. K PL6 už jsem se nevrátil ačkoliv jsem ho měl stále souběžně nainstalován.
O prodlouženém víkendu jsem fotil asi 3 rodinné akce, v pondělí večer upravil cca 120 fotek s tím, že je přes noc nechám vyexportovat. Na mém slabším slabším PC už to chvíli trvá
Nějak okolo 23 hod na mě vyskočila hláška, že se mé win11 chtějí restartovat a aktualizovat. Tak jsem to odkliknul, za cca půl hoďky se vrátil s tím, že zahájím export a ejhle: po aktualizaci widlí na verzi 24H2 mě PL8 oznámilo, že zkušební doba již vypršela! A přitom mi ještě mělo zbývat 7 dní...
Tak jsem se s tím smířil, prostě jsem spustil PL6, že to vyexportuji v něm. A tady jsem narazil! Veškeré úpravy z PL8 nešly načíst
Včera jsem se odhodlal, pro "radikálně zoufalé" řešení: odinstaloval jsem obě verze PL, pomocí Total Commanderu vymazal všechny zbytky po odinstalaci, vyčistil i záznamy z registrů a po té stáhl a znovu nainstaloval trial PL8.
A voilà: už mi opět běží 30 denní trial
PL6 už jsem neinstaloval, s trial verzí PL8 vydržím do BF a rovnou jí pak koupím.
Zazvonil zvonec a pohádky je konec, dobrou noc!