DXO Photolab

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod bosonozka 17. 6. 2023 13:13

Nevíte někdo, jestli DXO dělá na Photolab slevové akce i v průběhu roku? Uvažuju o koupi, ale ta cena mi přijde dost vysoko.
bosonozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LoboC 17. 6. 2023 14:11

Dělá koncem roku (listopad ?) na Černý pátek, já ho tak kupoval.
LoboC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bosonozka 17. 6. 2023 15:11

Dobře, díky za info.
bosonozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 18. 6. 2023 21:11

Jj, dělává různě i v průběhu roku.
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rodri 11. 9. 2023 11:11

Mám dotaz na znalce DXO. Dá se odšumovat dávkově? Když to zkouším, tak program první snímek odšumí DeepPrime a všechny ostatní pouze High Quality. Dá se to nějak nastavit?
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 11. 9. 2023 12:34

Já jsem to nezkoušel, odšum nebo doostření nedělám dávkově.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 12. 9. 2023 21:10

Jo, jasně, dá. Nastavíš u první fotky a zkopíruješ/aplikuješ nastavení v průkumníku/správci na ostatní.
Ale o kterým programu píšeš? O PL?
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod rodri 13. 9. 2023 22:13

Píšu o DXO PL 5. Přiznám se, že s ním moc neumím, primárně ho používám na odšum. Hlavně mi moc nesedlo vytahování světel-stínů, tam mi to stále utíká do oranžova. Budu na tom muset zapracovat.
rodri
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotofanda 19. 9. 2023 21:51

Nemáte někdo zkušenosti s implementací DXO PureRAW do Fotek na Macu?

Klasický DXO Photolab není implementovaný skoro vůbec. Jde z Fotek sice spustit, ale požadovaný RAW soubor ani nenačte. PureRAW by měl fungovat lépe. Je na to dělaný.
Sony a7III + Sony FE 28-70/3.5-5.6 OSS + Sony FE 70-200/4.0 OSS + Sony FE 35/1.8 + Samyang FE 45/1.8
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 20. 9. 2023 01:21

Proč by DxO PhotoLab neměl být implementovaný? A proč ho spouštíš z fotek?

Mám ho nainstalovaný jako každou jinou aplikaci, otevřu aplikaci v Macu, v aplikaci otevřu fotku, ….
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotofanda 27. 9. 2023 17:38

Je tady nový DXO Photolab 7 a FimPack 7. Doufal jsem v nějakou implementace AI, ale jak se zdá nic takového tam není. Zatím počkám a budu sledovat reakce. Nové verze kupuji zpravidla v Black Friday slevě.

pemar. píše:Proč by DxO PhotoLab neměl být implementovaný? A proč ho spouštíš z fotek?
Mám ho nainstalovaný jako každou jinou aplikaci, otevřu aplikaci v Macu, v aplikaci otevřu fotku, ….

To bylo jen takové uvažování sloučit všechno do jedné aplikace. Asi blbost. Na Apple Fotkách se mi líbí sdílení a další věci, ale na ten jejich systém vše dohromady v knihovně si nedokážu zvyknout.
Sony a7III + Sony FE 28-70/3.5-5.6 OSS + Sony FE 70-200/4.0 OSS + Sony FE 35/1.8 + Samyang FE 45/1.8
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 27. 9. 2023 17:51

Teda hlava mi úplně nebere větu "Doufal jsem v nějakou implementace AI" - vždyť je DXO v tomto už dlouho jasný lídr trhu, co asi je jiného DeepPrime (XD) než AI algoritmus? Nebo jsi chtěl něco jako má nový ON1, který si hodně hraje s funkcemi na prohazování pozadí atd.?

K věci - přijde mi, že tentokrát hodně makali kolem správy barev a AI procesování RAW se nezměnilo, což mi v podstatě dává smysl, oni jsou opravdu na špičce a po loňském přidání XD je asi rozumné začít vylepšovat i jiné věci. Uvidí se recenze, ale tipuji, že pro jistou skupinu uživatelů to může být docela bomba, ale určitě ne pro všechny stejně.

Jinak BF slevy časem možná budou, ale je tam ihned celkem slušný bundle na PL plus FP - za 229EUR, jinými slovy FP úplně zadarmo (normálně 139EUR) a kupovat samotný PL taktéž za 229EUR je nyní nesmysl.
Pokud někdo využije i FilmPack, tak je to hodně slušná nabídka, procentuálně dost na úrovni toho, co se objevuje v rámci BlackFriday. Osobně o tom mimochodem trochu uvažuji, mám starší PureRAW a o PhotoLab i FilmPack již déle tak nezávazně uvažuji, možná mne nová verze v kombinaci s bundlem rozhýbe.

-- 27. 9. 2023 18:54 --

fotofanda píše:To bylo jen takové uvažování sloučit všechno do jedné aplikace. Asi blbost. Na Apple Fotkách se mi líbí sdílení a další věci, ale na ten jejich systém vše dohromady v knihovně si nedokážu zvyknout.

Tohle zas taková blbost není, třeba do Lightroom je PureRAW integrovaný jako plugin a pak to v podstatě dělá to, co chceš. DO základních Photos holt tak těsná integrace není.
Jiná věc je, že v praxi to moc nevyužívám, u PureRAW se mi jeví praktičtější pustit ho plošně na víc fotek a do LR poslat až výsledek, ale technicky vzato integrovaná funkce není nemožná.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fotofanda 27. 9. 2023 17:55

Měl jsem na mysli AI na snažší retušování, odstraňování nežádoucích objektů a tak.

Jinak ten bundle s FimPackem je zajímavý. Tos ani neměl říkat :-D , možná nevydržím a koupím dřív. Já prostě simulaci filmu miluju.
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 2. 10. 2023 10:15

První seznamování s DxO PhotoLab 7 (trial) pod macOS. Ještě vedle tu mám PureRaw 3 (trial).

Export s DP XD ve PL7:
Obrázek
Pouze export PL7:
Obrázek

Export s DP XD:
Obrázek
Pouze export PL7:
Obrázek

No, docela slušné. Sice "jen" z ISO 3200 v X-Pro2 (24MP, X-Trans III, zkompresované rawy) a 56/1.2 @f1.2, ale DeepPRIME XD začíná dávat už smysl. Sice trochu pořád "voskoidní" výstup, ale nevadí.
V novém PhotoLabu 7 (trial) zabral export s DP XD zhruba 3 minuty / fotka (na MBP retina 15 mid2015, i7 4jádro, RAM 16GB, 1TB SSD). Je to vše v default nastavení vyjma toho Denoising nástroje.

Avšak u GFX 51MP 44x33mm rawů je to na tomto stroji už porod. Export zabírá 12-14 min / fotka. A celkově práce s funkcemi už dává stroji zabrat. Ale naštěstí nemám stále nic zajímavého s vysokým ISO. O něco málo je to lepší s nezkompresovanými rawy.

Prozatím mi dává smysl spíše samostatný PureRaw 3 ke Capture One Pro 23.

Varianta PureRaw 3 -> DNG -> CO Pro 23 -> export (bez úprav):
Obrázek Obrázek

DNG v Capture One po Auto Adjust -> export.
Obrázek Obrázek
wikxzen
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pemar. 2. 10. 2023 11:43

Rozdíl oproti PL6?
pemar.
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka