Lightroom Classic CC

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod drive18 29. 10. 2023 22:41

Diky za namety, jednu farbu vyuzijem pre novu fotoknihu. Taktiez rovno pouzivam hvězdičky (1-3), vlastne tie mi urcuju prvni predvyber do fotoknihy. Zbytok uvidim...
drive18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drive18 30. 10. 2023 15:18

Hlava píše:Vidíte, já mám workflow úplně opačný. Při importu se vše nastaví jako Rejected (černá vlaječka), co mě při procházení přijde dobré, dostane Unflag (bez příznaku), a co projde do finálního výběru pak dostane Flagged (bílou vlaječku). V menu je pak volba “Delete rejected fotos”, která následně vymaže všechny fotky, co neprošly.

A Label teda nepouzivas vubec?
drive18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jizapo 31. 10. 2023 15:33

Prosím o radu. Po dlouhé době jsem přešel z LR6 na LRC. Pracuji na dvou monitorech. Na starém LR6 v modulu Develoop nebyl žádný problém si na druhém monitoru obrázek zvětšit, třeba i 5:1. V novém to lze jen v modulu Library, v modulu Develop mě obraz zmizí kamsi mimo a nebo je ho tam jenom malý kousíček. Je to problém drahého Adobe, nebo dělám někde chybu?
Děkuji.
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 1. 11. 2023 10:08

Zrovna jsem to zkusil a úplně v pohodě (na MACu)... Obecně problémy se zobrazením (nejen) na druhém monitoru bývají na Windows nejvíc o nějaké nekompatibilitě driverů grafické karty. Zkusil bych v nastavení zakázat použití jakékoli GPU akcelerace, to sice není žádoucí stav, ale bývá kompatibilnější. Pokud by to v tomto případě na druhém monitoru bylo OK, tak je celkem jasné, že je opravdu problém s grafikou/drivery.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jizapo 1. 11. 2023 13:52

Děkuji za odpověď i když ne příliš uspokojující. Neboť u LR6 funguje bez problému. Pravda ten GPU nepoužívá. Ale většinou pracuji v DaVinci Resolve a tam s druhým monitorem rozhodně není v současné době vůbec žádný problém. A to bych řekl je daleko náročnější. Tam pokud bych vypnul GPU, tak render i jakokoliv zásah do barev by trval řádově 100x déle.
A ještě jedna věc: V modulu LIBRARY to funguje jak má. V modulu DEVELOP to prostě nefunguje.
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hlava 1. 11. 2023 21:59

drive18 píše:A Label teda nepouzivas vubec?

Nee
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kemuxog 4. 11. 2023 20:23

Ahojte, ja by som sa rad spytal na "problem" tykajuceho sa masiek. Poslednu dobu vzdy, ked nastavim masku na nejake miesto, tak danemu miestu sa niekedy zmeni automaticky expozicia, alebo sa nastavi nejaka ina farba. Dnes som sa dokonca stretol s tym, ze sa mi v point color uplne posunuli hodnoty a musel som to dvojklikom resetovat.

Je toto spravanie normalne? Od coho to zavisi, ze sa menia takto nastavenia? Dakujem.
kemuxog
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 7. 11. 2023 07:08

Mala info k chybe v LR, kedy sa v Develope neda prejst sipkami na dalsiu fotku (preto pouzivam starsi 12.5):
Adobe to riesi, ale asi ide o nieco narocnejsie a hladaju dobrovolnikov na testovanie novsej verzie, ktora nebude dostupna verejne. Prisiel mi email s moznostou prihlasit sa (vsetko pod NDA), no mam toho este vela rozpracovaneho, takze si len pockam na vysledok... snad to opravia co najrychlejsie.
Dnes budem mat doma na chvilku monitor Benq PD2705Q, som zvedavy ako LR pojde s dvoma monitormi, aspon to mozem skusit :)

*doplnim k druhemu monitoru - vsetko po pripojeni funguje ako ma, mozem si vybrat, ktory monitor bude zobrazovat develop, nahlady, porovnania a vsetko ide zvacsovat spravne.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jizapo 7. 11. 2023 16:58

Tak jsem svůj dotaz vyřešil byť by jej měli vyřešit v Adobe. Vyzkoošel jsem všechny nastavení LrC. Nepomohlo nic, včetně zakázání-povolení GPU. Tak jsem nastavil shodné rozlišení monitorů. Taky nic. Pomohlo až nastavení GPU - změna režimu měřítka na celočíselná změna měřítka, nezávisle od rozlišení monitorů.
Podle mě nevhodně nadeklarovaná proměnná v programu. Jinde než v LrC 13.0.1 modul develop se tento problém nevyskytl.
jizapo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lulonur 21. 11. 2023 17:45

Sakra prestante tu už vyplakávať nad krabicovkami, radšej sa zamerajte na to ako sa dostať k ročnému predplatnému LR+PS teraz cez black friday offer za 9,59€ mesačne respektíve 114,48 €/ročne. Ako existujúcemu užívateľovi mi to nechce ponúknuť zľavu, vraj to má len pre nových užívateľov. Akcia končí o 3dni 24.11.
Lulonur
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hlava 21. 11. 2023 17:55

I bez Black Friday to na Amazonu bezne stoji € 95-99

Viz https://www.amazon.de/gp/product/B0BT2SJDTB
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 21. 11. 2023 18:34

Tiež si myslím, že je bežné mať LR+PS za výrazne menej. Tá akcia na Amazone je celkom fajn, často je to tam ešte lacnejšie, ale aj tak určite výhodnejšie, než priamo od Adobe (od nich som kupoval LR tuším iba raz, všetko ostatné sú rôzne akciové "amazony"...)
Čoskoro bude hotová verzia s opravou prepínania na ďalšiu fotku, tak konečne (znova) môžem aktualizovať z 12.5.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ady_h 21. 11. 2023 18:42

ako potom funguje aktivacia ak to kupim z amazonu? treba spravit novy ucet na adobe ? mam tam mesacnu platbu a ked chcem vyuzit nejaky BF od nich tak ma to hned chce hodit na vyssi program :/
ady_h
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 21. 11. 2023 19:01

Ten istý účet to musí byť, aktivácia je jednoduchá, len to "oddiali" dátum, kedy sa najbližšie bude sťahovať mesačný poplatok z karty (u mňa až do 11/2025)... takéto výhodnejšie ponuky z Amazonu sa aktivujú omnoho ľahšie, než tie drahšie cez Adobe.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 23. 11. 2023 11:05

LR+PS na 1 rok, aktivácia cez email iba 79€: https://www.amazon.de/dp/B00M8MOH98?pd_ ... s_tl&psc=1

Kúpil som rovno 2x, predplatné mám predĺžené do 11/2026, druhé pôjde známemu... potvrdzovací e-mail a platba trvali trocha dlhšie ako zvyčajne.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka