Ondrej Bobek píše:Ja som sa vrátil na predošlú verziu,... to nefunkčné prepínanie fotiek bola neprekonateľná prekážka. Počkám na ďalšiu aktualizáciu a skúsim tú, no nič z novej verzie vyslovene nepotrebujem, takže to neponáhľa

Na MACu šipky v Develop fungují (13.0.1), ale teda pokud dobře chápu seznam chyb, tak tam se tohle nedělo ani v 13.0. Bez chyb to není ani na Apple, 13.0.1 řeší minimálně 5 chyb, ze kterých mi tři přijdou vážné, ale holt zrovna to tvoje asi ne.
Jinak ale musím říct, že já už 13.x přicházím na chuť, pro mé potřeby je asi nejvíc bomba ta funkce Point color v Color mixer.
Já to HSL podle barev užívám skoro pořád, tohle se mi hodilo pro mé potřeby často, ale přeci jen ten limit na 8 barev občas cítit byl. Teď s přesným výběrem to bude ještě daleko užitečnější

Přirozeně tohle asi neužívá každý, ale mně se to do potřeb trefilo docela dost.
drive18 - konfigurace pluginů vesměs upgrade přežijí. Spíš výjimečně něco přestane chodit (když je to nějak atypický plugin), ale konfigurace se neztrácí. Pro příklad plugin do Topaz Photo AI přežil upgrade z 12 na 13 zcela v pohodě se všemi parametry - ověřeno.