Tak na okraj, Adobe má zrovna slevu 20% i v běžném měsíčním předplatném pro nové zákazníky -
https://www.adobe.com/cz/creativecloud/photography.html . Místo běžných 12EUR měsíčně tedy jen 9,67EUR.
Je to dražší, než se obvykle najde ke konci roku kolem Black Friday, ale na druhé straně je to určitě fajn pro někoho, kdo zrovna chce začít - lze začít s touto slevou a pokud se pak v prosinci koupí ten ještě levnější kupón na celý rok, tak se aplikuje a další měsíční platby už se strhávat nebudou...
Pro stávající zákazníky to asi není (nezkoumal jsem detailně, mám nyní předplaceno, tak budu řešit až zase BF).
-- 13. 7. 2023 11:05 --A ještě jeden poznatek a zároveň dotaz - mám plán se všemi aplikacemi a 20GB cloud - Photography plan (20GB) . Zajímal jsem se o větší úložiště 1TB a zjistil jsem celkem zajímavé věci (další se týká situace, kdy chcete LR classic, pokud vám stačí LR cloud, tak pak není co řešit a 1TB je standard).
Nejprve nepříjemnosti - zdálo by se jako logické přejít na dražší plán - "Creative Cloud Photography plan with 1TB", ale je to trochu zákeřné. Zaprvé na něj vesměs nebývají žádné slevy, tím se navýšení nepřímo dost zvedne. Ale co je ještě "zajímavější", ten dražší plán je ořezaný, chybí v něm některé funkce z online (logika nulová), které sice momentálně neužívám, ale tak z principu mne hodně štve, že bych za příplatek měl služby v čemkoli horší.
Tak jsem dlouze pátral a nakonec jsem našel hodně skrytou nabídku, kdy si člověk objedná jen právě cloud rozšíření - pokud jste přihlášeni pod svým účtem a kliknete na
https://www.adobe.com/go/upgrade_storage_cz , tak to nabídne pouze navýšení kapacity na 1TB za dodatečných 12EUR měsíčně. Tedy stejná cena jako by byl rozdíl mezi výše uvedenými plány, ale logicky by se to mělo přidat k plánu již zakoupenému se slevou, součet tedy snesitelnější a navíc nejspíš půjde toto ovládat samostatně a například si platit větší storage jen část roku, kdy to je například potřeba k iPadu na dovolené atd.
Dotaz jasný - už jste tohle někdo zkoušel? Zatím jsem objednávku nedotáhl, není to pro mne zcela nezbytné, tak jsem nemohl ověřit v reálu, jak to pak přesně vypadá ve správě předplatného atd. Nejspíš zkusím, slibují, že do 14ti dnů lze zrušit zcela bezplatně s plnou refundací, ale nejprve se zkouším zeptat, zda už to snad někdo netestoval, abych neztrácel čas zbytečně...