Lightroom Classic CC

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Dolgor 28. 11. 2023 22:38

Nechápu, že ses chytl zrovna tohoto. Já jsem samozřejmě kartu v průběhu objednávky znovu zadal, ale když na závěr odešlu objednávku, eshop kartu nepoužije. Místo toho mi poděkuje za objednávku a sdělí, že "se čeká na ověření objednávky". Na mě to pak působí, že mám zaplaceno (jen je mi trochu divné, že jsem plabu kartou nemusel potvrdit v mobilní aplikaci), a že ověření je na straně obchodu (dostupnost, jak to bývá v některých shopech s rychlým obratem, žádost o potvrzení platby kartou mi tedy do aplikace může přijít později). Email ve schránce žádný, tak asi jim to trvá. Za hodinu nebo víc (v létě to bylo půl dne) přijde zmíněný nemožný e-mail v němčině. Je v něm odkaz na potvrzení objednávky (tedy potvrzení z mé strany, a ne obchodu, jak jsem poprvé pochopil jejich vzkaz). Kdy na něj kliknu, potvrdím objednávku a jsem přesměrován opět na stranu s ověřením karty, kterou jsem již viděl v průběhu objednávky. Na straně nejde nic dělat. Zkusím reload stránky, objeví se další odkaz, je v němčině a není skoro vidět (v normálním eshopu svítí velký čudl Zaplatit, který nemůže nikdo minout)... Nakupoval jsem v desítkách různých e-shopů a v každém jsem věděl, v jaké fázi procesu jsem a zda mám zaplaceno. Hravě a bez přemýšlení. A hlavně v nich jde zaplatit hned a ne až přes e-mail za půl dne a ještě přes rozbité přesměrování.

-- 28. 11. 2023 21:46 --

...Proces jsem nakonec zvládnul, ale mám plné pochopení, když někdo tvrdí, že mu nejde zaplatit, protože kroky jsou jiné než jinde a navíc přes nepřehlednou grafiku.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 29. 11. 2023 07:56

Pojem "chytl ses" je nesmysl, mně to jen prostě zajímá - jste tady hned dva nezávisle na sobě psali, že je nějaký u amazon nějaký problém, ale přitom z osobní zkušenosti vůbec netuším, o čem je řeč. Tak to vrtá hlavou i třeba pro zaznamenání něčeho, co by se mi mohlo někdy hodit a ušetřit mi budoucí problémy, jak jsem psal, tak Amazon používám relativně často.
Popravdě asi z posledního popisu začínám chápat, co se asi dělo, byť si nevybavuji, že bych viděl totožný stav, ale asi tuším.
Jinak za mne může opravdu dělat rozdíl i ta čeština, mně po jejím zavedení také přišlo, že to je nějak zmateně přeloženo, tak jsem si to cvakl na EN, což narozdíl od DE umím dobře a přijde mi, že tam je nekonzistencí řádově méně. Občas tam něco v němčině probublá, ale jen minimum, v češtině to byl větší chaos.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dolgor 29. 11. 2023 09:50

Však v pohodě. Amazon prostě nemám rád, protože skoro všechny moje zřídkavé nákupy provázel nějaký problém. Když se Amazonu někdo jakkoli zastane, hned mě popudí ;-)
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 29. 11. 2023 10:10

Já k nim mám vztah řekněme "neurčitý"... Na jednu stranu je úplně nemusím a leccos v řešení webu se mi nelíbí.
Na straně druhé ale mají v řadě bodů nabídku celkem unikátní a přitom s doručením (ne u všeho!) opravdu obratem. Počínaje zde debatovaným LR předplatným, ale zkus si třeba v ČR sehnat nějakou slušnou klávesnici k iPadu za dobrou cenu (ne tedy originál Apple). Nabídka v Alza a dalších obchodech až ubohá, na amazon.de úplná pohoda a ceny fakt dobré. Nebo USB4 enclosure - nechápu, proč je jich ve velkých IT obchodech u nás ke koupi tak málo (a když, tak drahé), na německém Amazonu bohatý výběr.
Ale zase jiné věci jsou naprosto nezajímavé...
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Dolgor 29. 11. 2023 10:30

Právě to, že prodává některé věci u nás k nesehnání (nebo za nepochopitelnou cenu) mě do Amazonu vrací.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 30. 11. 2023 17:49

Prave vysiel LR 13.0.2.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod lennyl_2 30. 11. 2023 19:42

akurat skusam ten LR 13.0.2. ide mi to pekne bez problemov s A7IV (Ryzen 7 5800H, 32GB DDR4, RTX3070).

doteraz som mal LR 12.2. pouzivate v tejto novej verzii to HDR hned hore v pravo v tom paneli Basic? celkom mi to po zapnuti "vypaluje" svetla.

a skusam aj tu funkciu rozostrenia pozadia Lens Blur, nerobi to az tak presne, artefakty vidim, ale ked sa da mensi Amount, celkom to ujde.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ady_h 30. 11. 2023 22:58

ja tam pre zmenu mozem dat verziu pred update na 13.0.2, kks si pripadam ako by som robil na nejakej 386tke z '93 ... klasicky adobe, vzdy nieco doje...
ady_h
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 1. 12. 2023 07:54

nerozumiem - kde je problem ?
landov
Expert

Odeslat příspěvekod lennyl_2 1. 12. 2023 08:41

tusim ludia hlasia nestabilitu LR pre MAC, ale prave nova verzia to mala opravit nie?
ja som skusal nacitat par RAW, upravovat standardne, aj Ai Denosie a to nove rozostrenie pozadia som skusal a vsetko ide ok.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 1. 12. 2023 08:57

Nevím, u sebe jsem na MACu žádné problémy neměl ani předtím a 13.0.2 na tom nic nemění (dělal jsem teda jen malé zpracování pár nových fotek, ale prostě pohoda).

Ono je samozřejmě možné, že jen zkrátka nedělám něco, co blbne, postupů v LR je strašně moc, ale opravdu jsem na nic nenarazil.
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ady_h 1. 12. 2023 13:35

potreboval som hneď pracovať, keď som videl problémy išla aktualizácia hneď preč. Preskakovanie šípkou z fotky na fotku tak 2-3 sekundy, a priblíženie na 100% nekonečno ak vôbec pri 42mpix fotke. Vo verzii predd update ide všetko bleskovo bez zaváhania
ady_h
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 1. 12. 2023 14:57

aha, tak to je zaujimave. teraz som si skusil preskakovanie z fotky na fotku, hned, 100%zvacsenie, hned.
bohvie, cim to u teba bolo sposobene.

este ludia pisali na webe, ze ked mali problemy, uplne odmazali LR a nainstalovali na cisto novu verziu.
tak som to robil aj ja, ale len pre istotu, predtym nez som zacal hladat ci su dake problemy (pouzivam na to Revo Uninstaller Pro).

ale ked si vratil predoslu verziu a ta ti slape ok, pohoda.
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ady_h 1. 12. 2023 17:11

Zatiaľ dávam vždy update bez odinstalovania staršej verzie tak možno preto. Ale mal som fest tušáka to nerobiť aby som sa nezdrzoval ale nedalo mi to :⁠-⁠D Porobim čo ešte zostáva a potom to skúsim ešte raz . Teraz riešim ktorú grafickú konečne kúpiť kvôli AI Denoise. Na jednu dve fotky mi to ide v pohode ale bol som "nútený" ich robiť naraz 36 a teda stihol som pozrieť pár dielov rozpozeraneho seriálu na netflixe než to celé prebehlo :⁠-⁠D
ady_h
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cadjobss 6. 12. 2023 13:44

nevím jestli to dokážu zformulovat srozumitelně. Po velmi dlouhém váhání jsem si pořídil ipad jen na svoje focení. Záměr byl pro náhledy během focení a minoritně na úpravy v LR.
Dost často se stává ,že nezvládám upravovat vždy na pevném PC tak jsem si říkal ,že část bych mohl řešit na ipadu.
Dotaz zní....lze nějak přetáhnout své presety z LR Clasic do LR CC na tabletu?
cadjobss
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka