Lightroom Classic CC

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod landov 24. 11. 2023 08:30

Diky, kupene, dobra cena.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod ady_h 24. 11. 2023 10:37

Ďakujem za info , hneď som kúpil 2x :⁠-⁠D
ady_h
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drive18 24. 11. 2023 22:46

Akce BF ted = cena 73,50 Eur
drive18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 25. 11. 2023 08:43

Presne takto to mali tuším aj pred rokom
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hlava 25. 11. 2023 12:12

Tož taky jsem neodolal.

Zatím jsem vypozoroval toto:
- Amazon: € 88,68 poslední týden léta
- Amazon: € 88 Black Friday 2022
- Amazon: € 79.50 Prime days 10.10.2023
- Amazon: € 73.50 Black Friday 2023 pozde vecer
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Obšák 28. 11. 2023 15:01

Taky děkuji za info o BF.
Já jsem na Amazonu ještě nic nekupoval a bohužel se mi nepodařilo tam zaplatit. Dnes už to za akční cenu není. Takže jsem pořád bez Lightroom :'(
Obšák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 28. 11. 2023 18:18

Průběh platby je na Amazon.de hrozný a neintuitivní, takže se vůbec nedivím. Obvykle mám pocit, že je zaplaceno, a když se půl dne nic neděje, obnovím okno, a ono není, chce to další kroky. ...Nějak jsem to ale zvládnul, takže mám letos ze dvou akcí na Amazonu předplaceno do 11/2025.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 28. 11. 2023 18:25

Ja som kupoval tieto dni 2x po 2ks LR+PS, prvá platba prešla asi po hodine či dvoch, druhá na ďalší deň prakticky okamžite. Niekedy je to zvláštne.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 28. 11. 2023 18:31

Teda upřímně fakt nechápu, o čem píšete... Platba na Amazon.de je za mne úplně v pohodě, problémy nula. A podotýkám, že tam nakupuji relativně pravidelně, u mne to není jen o předplatném Adobe, občas beru i jiné věci, takže vzorek větší :-)
Jediné co řeším je čas od času změna zadané karty, ale taky nic mimořádného.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod landov 28. 11. 2023 18:51

Tiež na amazon.de neevidujem žiadny problém s platbami.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Hlava 28. 11. 2023 20:35

Já tam mám zadaný bankovní účet, a platby si to strhává přímo z něj. Klik a je zaplaceno.
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 28. 11. 2023 20:44

Amazon má komplikované potvrzování plateb, které se jen tak nevidí a rozhodně není intuitivní. Vůbec k tomu nepřispívá, že při přepnutí do ČJ se mnou napřeskáčku komunikuje česky a německy. Ve standardním eshopu dostanu na konci objednávky přehled, jeho odsouhlasením jsem přesměrován na zvolenou platební bránu a po zaplacení zpět na stránku eshopu. Ne tak Amazon. Naposledy po mně chtěl ověřit už během finalizace objednávky kartu použitou při posledním nákupu (takže jsem získal dojem, že už jen potvrdím platbu v aplikaci), na konci procesu jsem objednávku potvrdil a čekal na signál bankovní aplikace pro potvrzení. Ale ouha, nic se nedělo. Asi po hodině přišel graficky naprosto šílený e-mail v němčině. Když jsem ho rozluštil a našel správný odkaz (z několika) pro potvrzení platby, byl jsem přesměrován zpět do obchodu, na stránku se směsí českých a německých slov. Zíral jsem na ni a přemýšlel, co po mně chtějí. Znovu ověřit kartu? Teprve, když jsem zíral dvě minuty, roloval nahoru a dolů, obnovil stránku (a ona se fakt měnila), došlo mi, že to malé barevné políčko s německým textem v rohu asi mám zmáčknout. Tedy jsem to provedl a konečně se dostal k platbě. Směs jazyků, hrozný proces, hrozná nepřehledná grafika, nefunkční přesměrování. Asi když to člověk absolvuje víckrát v krátkém rozestupu, pochopí. ...Amazon má taky velmi neprůhledný doručovací systém. Některé objednávky poslané přes UPS mi vůbec nedošly (například fyzický kupon na LR+PS) a musel jsem reklamovat, u jiných mě shop bombardoval e-maily, že adresa neexistuje (v průběhu objednávky schválená), takže jsem zadával do systému jinou, aby mi pak objednávka přišla na původní prostřednictvím České pošty.
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 28. 11. 2023 21:40

No, já teda mám německý Amazon přeplý na angličtinu a tam se to moc nemotá, je možné, že v CZE je nejaký binec.
Jinak ale pořád nechápu tu historii s kartou - prostě si člověk na Amazonu zadá kartu a hotovo, nic neobvyklého. Ano, občas (nepravidelný interval pro bezpečnost) to chce jakoby ověřit, ale to se v podstatě jen zadá znovu číslo a hotovo (chtělo to po mne shodou okolností teď pro LR BF, tak mám v paměti), ale pořád nechápu, co je na tom tak šíleného?

Jinak kartu mám běžnou českou - kreditku od mBank, nic neobvyklého, kde bych čekal rozdíl.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 28. 11. 2023 22:30

Ja mám Amazon bez prekladu, jedna platba prechádzala asi hodinu, druhá na nasledujúci deň bola ihneď.
Občas sa to stáva na rôznych stránkach s rôznymi kartami z rôznych bánk a hocikomu, asi sa nedá jednoznačne povedať, že za to môže iba banka, iba Amazon, platobná brána alebo iba užívateľ,...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka