Lightroom Classic CC

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 17. 6. 2025 14:13

Ten Denoise budú asi musieť ešte poriešiť - keď upravujem fotky už s urobeným denoise a dám na nasledujúcej použiť nastavenia z predchádzajúcej fotky (úplne bežná práca pri úpravách), tak sa robí denoise odznova, aj keď už raz bol urobený. Neviem zatiaľ kde sa to dá vypnúť, ale toto sa zrejme bude riešiť na fórach...
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dolgor 17. 6. 2025 14:19

A nejde ho "odznačit" v dialogu pro kopírování úprav?
Dolgor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 18. 6. 2025 06:33

Už pribúda sťažností na nové riešenie, ja prejdem naspäť na starší LR po dokončení poslednej rozrobenej sérii fotiek.

Denoise nejde robiť na pozadí - robí sa cez synchronizáciu, takže je tam to "varovné" okienko s časom a popritom sa nedá pracovať s inými fotkami (možno ste niekde našli riešenie?).

Prilepenie nastavení z predchádzajúcej fotky je nefunkčné - LR sa snaží aplikovať denoise na všetko - na fotky ktoré ho nepotrebujú a aj na tie, ktoré si cez Denoise už prešli - takže namiesto aplikovania úprav za 0 sekúnd (občas 1-2s ak sú tam AI masky) to trvá tak dlho, ako samotný Denoise - a to pri každej jednej fotke.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 18. 6. 2025 06:36

Myslim, ze fix pride asap. Mne to nevadi, davkove upravy nerobim.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 18. 6. 2025 07:12

Návrat na staršiu verziu 14.3.1 trval asi 5min - zaujalo ma, že ten Denoise ostal aplikovaný na RAW fotkách.
Zatiaľ je sťažností menej, no sú krížom krážom v ACR, LRC aj LRCC, odpovedajú aj zamestnanci Adobe, tak snáď to poriešia - teda aspoň niečo z tohoto:
- možnosť robiť Denoise na pozadí
- lepšia synchronizácia fotiek
- možnosť prednastaviť si Denoise dopredu

edit - možno cez Auto sync by mohol ísť denoise na pozadí, to by vyriešilo aspoň jeden problém, ale nemám možnosť to vyskúšať (a to "paste settings from previous" ma trápi viac).

*najrozumnejšie by bolo naučiť sa robiť Denoise ako posledný, už od minulého roka mu nerobia starosti AI masky.

LR auto sync.png
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kultus 19. 6. 2025 06:36

Ja toho neupravuji tolik, ale Denoise delam skoro az nakonec, protoze az pak vidim, kolik mi toho sumu po upravach vylezlo. Po Denoise uz jen upravuji ostrost podle toho, kolik si jeste na APSC muzu dovolit. Samozrejme ten, kdo dela desitky-stovky souboru na to kouka jinak a potrebuje WF urychlit. Na tom trapnem notebooku co mam je bezici Denoise a upravovani dalsi fotky utrpeni, ale kdyz chci vyuzit cas nemam na vyber a musim to nejak prezit. Aktualizaci zatim vynecham.
kultus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 19. 6. 2025 06:40

Podle mne pokud to děláš po jednotlivých fotkách, tak klidně poslední update použít můžeš, on toho fakt přináší více, ne jen změny Denoise. Ty problémy se týkají plošné aplikace.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tomashr 7. 7. 2025 16:23

Tak na okraj - musím říct, že mám pořád hodně nejasné pocity vůči nedávno debatovanému “adaptive color” profilu.
Výsledky se dost liší, třeba pro velký balík fotek z ulic New Yorku focených OM-1 to fungovalo dobře, ale naopak třeba u krajin focených fullframe Lumixem S5II se mi výsledky velmi často nezdají a kombinace volby “Auto” v LR s nějakým vhodným startovacím profilem z fotopřístroje se mi líbí více velmi často více.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Předchozí stránka