Přijde mi, že oblohu to detekuje automaticky v pohodě, ale úplně špatné to nebylo ani na lidi. Navíc ale nezapomeň, že narozdíl od různých automatů v mobilu tohle není blackbox - automaticky vzniklé masky v LR normálně vidíš a můžeš je i následně ručně doladit. Takže reálně při plošné aplikaci pro nějaký export nejspíš bude většina v pohodě a pár těch, které buď budou horší (anebo se ti naopak budou líbit natolik, že je budeš chtít dotáhnout do maxima) si prostě doedituješ ručně (třeba brush a buď add to mask nebo naopak substract from mask).
Tohle by se muselo probírat konkrétněji s příklady, ale z mého pohledu minimálně pro různé publikace na sociální sítě atd jsou výsledky velmi často dobré a tady je úspora času nemalá.
A poznámka na okraj - zrovna tohle je jedna z věcí, která se dělá lépe na iPadu, ladění masky přes Apple Pencil je opravdu příjemné. Na PC/MACu by tady byl zajímavý grafický tablet, existuje i aplikace, která takto využije iPad (ne jen jako další monitor, což umí MacOS sám od sebe, ale opravdu ve stylu Wacomu). K tomuhle jsem se zatím nedokopal, ale mám to ve frontě věcí, které bych měl zkusit