Lightroom Classic CC

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Hlava 21. 11. 2022 17:50

Na Amazonu už je zpátky i ta verze se zasíláním poštou za 92.76 EUR: https://www.amazon.de/-/en/dp/B09F98N4X ... 30-3331415

Má to nějakou výhodu, oproti elektronicky aktivované licenci?
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 21. 11. 2022 17:58

Jo, je to pěkný dárek pro jiného uživatele Adobe :-)
Jinak je ten email jednoznačně praktičtější a rychlejší, tady nás hodně psalo o "kartičkách" prostě proto, že v minulosti německý Amazon z nějakého důvodu tu variantu "email" pro ČR a SR nenabízel, tak to holt byla jediná volba. Jinak je to ale o ničem...
Sám jsem tu mail variantu dnes ráno koupil a asi dvě minuty po platbě už jsem měl prodlouženo, žádné čekání na poštu.
I když tedy jeden rok pro mne ta pošta výhodu měla - asi po měsíci, kdy nic nedorazilo, jsem na Amazonu reklamoval a dostal peníze zpět, za další dva týdny obálka doputovala, takže jsem ten rok měl Adobe zdarma :-) Ale asi se shodneme, že tohle fakt argument pro není, spíše naopak proti :-(
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod drive18 21. 11. 2022 19:53

Ja som kupil dnes tu kartickovu, ale i tu emailovu by som si podrzal o cca 3-4 mesiace, ked sa mi nahromadi praca, Najcastejsie cez leto viac fotim a cez zimu ked nie je "tolko" svetla robim poriadok s fotkami. Ku karticke som pridal este 2 dalsie veci, tak hadam to pride vsetko spolu.
drive18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hlava 22. 11. 2022 18:15

Elektronická verze dále slevněna na 83.60 EUR https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... ct_title_3
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 22. 11. 2022 18:29

Tak tak. Bojoval som s amazonom dva dni, nakoniec som o kúpu musel poprosiť kolegu, ale mám to za tú cenu doma. S touto akciou som spokojný :-)
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 22. 11. 2022 18:52

Je to skvelá cena,taká dobrá tuším ešte nebola (najmenej za 85 som kupoval).
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hlava 23. 11. 2022 07:50

Hehe, cena klesa a klesa, aktualne 79,99 EUR … pockat to patku a bude za pade :-D
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 23. 11. 2022 08:02

No na jednu stranu mě štve, že jsem to měl o něco dražší, ale z druhé strany to má i pozitivum, že naprosto vážně přemýšlím o koupi druhého kupónu a prodloužení rovnou o dva roky. Cena je totiž opravdu letos velmi slušná :-)
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 23. 11. 2022 08:04

Zajtra mi prídu oba, tak skúsim či to funguje aj keď mám už predĺžené predplatné do konca roka 2023. Tá cena je skvelá.
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 23. 11. 2022 08:11

Dej pak vědět, díky...
Jediné co mne trochu mrzí - docela jsem uvažoval o tom, že bych na rok zaplatil více a vzal si tu kompletní variantu s 1TB cloud a konečně hodně do hloubky otestoval využití té "cloud" verze (koexistenci atd.), na tuhle variantu ale žádné zajímavé akce nejsou (buď komplet LR/LRc/PS s 20GB anebo 1TB, ale jen cloudový LR).
Ale holt nemůžeme mít vše...
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hlava 23. 11. 2022 09:16

Musí se ta elektronická licence aktivovat hned, anebo se dá taky "strčit do šuplíku" na někdy?
Hlava
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drive18 23. 11. 2022 21:37

Podla mna mozes aktivovat aj az za 2 roky.
drive18
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ph-f 23. 11. 2022 23:32

Mimochodem, mohu jakožto plátce DPH nějak získat od německého Amazonu fakturu bez VAT? (Kdysi při nákupu od Adobe z Irska to takhle šlo, snad po zadání VAT Number.)

Jinak tedy by mi asi bylo milejší od nich dostat normální fakturu a zaplatit ji SEPA platbou z devizového účtu, ne jim muset povolovat inkaso z něj. Takhle jsem jim raději zaplatil kartou v CZK...

-- 24. 11. 2022 00:51 --

Ondrej Bobek píše:Zaujimava fotka na hranie sa, je slabsie zaostrena, pohybovo rozozostrena (...)

Kde přesně tam to pohybové rozostření prosím vidíš? Focené to bylo 1/100 s z ruky, ostřené zřejmě na tvář Krista nebo na hranu kříže. Že by to bylo mázlé, tam nejsem schopen rozeznat, samozřejmě při zapnutém stabilizátoru to může byt všelijak rozklepané, což by stabilizátor kompensoval jakýmsi všeobecným neurčitým rozmatláním. Ale abych se přiznal, ani to tam zrovna nevidím.
ph-f
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 24. 11. 2022 05:49

Mozno to nie je pohybove rozostrenie, mozno "kresba" objektivu alebo chyba stabilizacie, no pride mi neostra - uplne cela - telo, ruka, hlava, kriz, dokonca aj stena vzadu ako by mala posun sposobeny pohybom,...

Skusil som ju narychlo doostrit cez Photoshop - Smart sharpen - Motion blur - nastavenie 100%, 5pix, uhol 45, prikladam screenshoty obrazovky s vyrezom, mozno to bude trocha vidno.

DSC_2715 upravena.jpg
Uprava fotky stiahnuta z uschovne

DSC_2715 doostrenie.jpg
Doostrenie cez Motion Blur v PS
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Hlava 24. 11. 2022 07:19

ph-f píše:Mimochodem, mohu jakožto plátce DPH nějak získat od německého Amazonu fakturu bez VAT? (Kdysi při nákupu od Adobe z Irska to takhle šlo, snad po zadání VAT Number.

Ano, v nastaveni uzivatelskeho uctu je moznost zadat sve DIC, ktere jakmile odsouhlasi a zaktivni, tak se zpravidla nakupuje bez DPH (neb pomalu kazda zasilka jde z jineho stati s jinym DIC = nasledne souhrnne hlaseni). V prehledu objednavek pak jde i bez zadani DIC u kazde objednavky kliknout v pravo nahore, a tam je moznost stahnout fakturu.
Hlava
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka