Já asi moc nerozumím hlouběji té filosofii, proč tu i jako člověk, který se tím neživí, mám remcat na top class leading sw ve světe fotografii a grafice a chci sockovat nad tím, že 350 za měsíc je pro mě moc, když se jedná o to nejlepší, co člověk může dostat? Však proč mám mít názor si nárokovat to nejlepší a ještě k tomu zadarmo(ještě aby to ty fotky upravovalo bez kliknutí na jediný slider)? Ano smutný příběh je tu u těch, co si zaplatili licenci za těžké peníze a jejich produkt už není podporován a nemají slevy na CC verze.
Jak říkám, asi tomu moc nerozumím do hloubky, ale když je něco profesionálního, asi si nemohu narokovat to mít všecko zadarmo a pokud možno s fcemi co umí profi placené verze?
Byly časy, kdy to fakt nešlo a přesto jsem těch 350 za měsíc za PS a LR a Bridge zaplatil........ Hlavně že jsme pár let - dost let - platili předražené volání

A to bylo exponenciálně mnohem větší zlo, než dnešní finanční plány na CC. A to telefon k životu člověk potřebuje mnohem víc, než Adobe a ještě k tomu, když mě to neživí.
Na druhou stranu, co mě dnes opravdu štve je, jak není konkurence, tak jsou líný a na všecko sejří - vysvětlím. Teď je to o zcela jiném opaku, neremcám, že musím vypláznout pár kaček za měsíc, ale remcám, když vydám spousty peněz za něco, od čeho očekávám hodně muziky. Pořídil jsem si iZařízení z roku 2015. MacBook PRO. Je tam dedikovaná grafika R9 370X 2Gb. Člověk si říká, jak to nebude trhat asfalt. No opak je pravdou. Asfalt to fakt netrhá. Neskutečné množství peněz nalito do iProduktu, čímž si myslíte, že jste si koupili to nejlepší(2015 není starý, obsolescence Jablek je velmi nízká) a pak v práci máte třeba plastové Lenovo s m960gtx, který na Win10 s 16Gb ram a SSDčkem lítá ZATRACENĚ ZNATELNĚ RYCHLEJI(žádné prodlevy při reakci štětce při maskování, posuvy jednotlivých vrstech u souborů s velký rozlišením atp...), než ten hliníkovej krám za dvojnásobné peníze. Koho vinit? Adobe nebo Apple? Já mám pocit, že kluci od Adobe dělají hodně těžké pogramy a nejede to na něčem, co bych považoval za referenční hardware(Jabka), tak skvěle, jak bych za ty prachy očekával.
Mé obavy trochu zklidnil příchod Classicu, kde to opravdu je znatelně lepší, ale myslím si, že by tu měla být velmi úspěšná konkurence. Protože nejde o to neplatit nejlépe nic a aby to fungovalo topově(jasně, google neplatíte a stejně skvěle slouží, ale to je něco jiného), jenže když je tu nějaký top class standard fotografického/grafického průmyslu, tak by měl kurňa fungovat, a když nacpu ještě peníze do Jabka, tak to má prostě frčet lépe než dostupnější alternativy s Win10. Bohužel to je to, co mě štve, když to zaplatit chcete a ono to nedává, co by mělo. Přijde mi, že Adobe na to prostě sere a za ty peníze nedá extra.