Tak upřímně Affinity beru spíš za jeden z docela mála příkladů, kde ta "teorie o blbém předplatném" aspoň dosud platila doopravdy...
Tvůrce tohoto sw asi s cílem o prvotní rozšíření držel opravdu dlouho skutečnou podporu po "trvalém nákupu", vyložení "early adopters" měli stálou podporu za jediný nákup i víc než 5 let, to při slušné pořizovací ceně nemělo chybu.
Bohužel tenhle model už prakticky neexistuje, prakticky všechny sw s "trvalou" licencí ji mají opravdu jen na stav v momentu nákupu a maximálně tak rok aktualizací, což k upgradům tlačí výrazně. Ono i to současné Affinity v1 začne asi mít tak do roka limity, až přijdou nové nepodporované formáty, updaty OS atd.
Sám mám od nich vektorový Designer, taky nehodlám upgradovat na v2 nijak přehnaně rychle (funkčně mne netlačí nic, to u Photo bych možná uvažoval více), ale nedělám si moc iluzí, že by k tomu časem nedošlo.
Jsem fakt strašně zvědavý, jak dlouho budou držet verzi 2 - zda si to udrží podobně dlouho, jako prvotní verze anebo začnou jako ostatní cyklus zkracovat. Popravdě se docela obávám druhé varianty, ale rád bych se mýlil
Mimochodem v zahraničních diskusích už pomalu naskakuje to, co jsem tipoval v prvním komentu, tedy poněkud *****.né reakce lidí, kteří si to koupili třeba před půl rokem a nyní se jim s upgradem tak trochu smějí do očí. Sám jsem naštěstí v klidu, já mám Designer už déle (navíc tehdy s velikou slevou), tak se mne to nijak moc nedotýká, ale nakupovat to třeba letos v létě, tak to bych je fakt nechválil...