DNG formát má ještě jednu obrovskou nevýhodu, soubory neuvěřitelně nabobtnají oproti bezztrátově komprimovaným rawům z Nikonů.
Jinak k té malicherné útratě za předplatné ve srovnání s fotoaparátem. Roční předplatné LR+PS momentálně stojí 3950,- Kč. Fotoaparát v ceně 50 tisíc kupuju jednou za 4-5 let a jeho zůstatková hodnota je 30-50 % té částky (D750 +24-120/4, nákup 2015 za 56, prodej 2019 za 27). Raw konvertor mi klidně vydrží stejnou dobu (v minulosti jsem obvykle kupoval nový až kvůli novému foťáku). Čili za raw konvertor neutratím žádnou banální částku, ale vysoké desítky procent ceny fotoaparátu (v mém případě 50 %). Nadto, když jsem už vedený jako platící zákazník, je těžší se dostat ke slevám a musím vynaložit víc úsilí k jejich získání (ve srovnání s novými uživateli). Samozřejmě mám i příslušenství jako objektivy apod. Vzhledem k tomu, že většinou kupuju bazarové kusy, nebo nové výhodně, mám na nich obvykle procentuální ztrátu mnohem nižší než u těla, přestože mi vydrží i několikanásobně déle. Nejstarší mám 105 VR micro z roku 2006, tehdy mě stál nějakých 16 tisíc v přepočtu a dnes bych ho za 12 ještě prodal, kdybych chtěl, což nechci:).