Lightroom 6

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pan Kája 3. 10. 2016 22:12

A bylo něco jinak před tou třetí instalací? Já už jsem zatím skončil u páté (víceméně nedobrovolně...jednou jsem to chtěl ověřit, jednou potřeboval screenshot...), mezitím promazal složku AppData a zatím nic.
Siemens M50 -> SE T300 -> SE K750i -> SE C702 -> SE Elm -> Motorola Atrix 4G -> Lumia 1020 (AT&T) -> Lumia 930 -> Galaxy S7 -> Huawei P30 Pro -> Vivo X100 Pro
Pan Kája
Návštěvník

Odeslat příspěvekod yorg 4. 10. 2016 09:17

Ano, pořád se mi tam cpalo CC. Popisoval jsem to tady viewtopic.php?p=10652476#p10652476

Už to je dlouho, ale vzpomínám si, že jsem kolem toho něco řešil i s technickou podporou Adobe skrz jejich web. Takže bych doporučil stejný postup.
yorg
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allydamm 4. 10. 2016 10:22

Pan Kája píše:Allydamm: To je právě to - přemýšlím jak dlouho to bude. Vím, že mám CC od updatu, ale nevím kdy nastal. Lightroom 6 používám už 39 dní. Počkám a uvidím... i když, je normální stav, že má člověk po zakoupení 6ky nějakou dobu CC? Původní trialové CC, jak mi teď vlastně došlo, bylo instalované pod jiným ID.

Jj, i mě obtěžovali "spamem" kde mě vysvětlili, že budu mít po zkušební dobu CC, aby jsem jako potom věděl o co přicházím, a ke konci několik emailů, že o tu CC přijdu. Věřím že uživatele co si zvykne na jejich mobile a začlení ho do workflow mohou na CC ukecat.

Jinak, to že by jim to někdy nefungovalo a klidně někomu CC nechaji bez smlouvy, jako problém nevidím ani se tomu nedivím. Časem si to jistě vyladí. S funkcemi které má CC navíc problém není, dehaze, dehaze štětce a doplňování panoramat se ukládá do souboru nebo do xmp, takže i když o ně přijdeš LR6 je zpracuje i tak, jen je nebudeš moci používat dále nebo editovat.
Mobile je jiná, na to bych si bez licence na CC vůbec nezvykal.
Allydamm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kultus 18. 10. 2016 10:29

Zdravim, i pres dlouhe premysleni nad novym desktopem pro upravu fotek (Lightroom 6+) a obcasne prace s FHD/4K videem (Adobe premiere+media encoder) se kvuli nedostatecnemu mistu rozhodl opet pro notebook. V merku mam Acer predator 17 s i5 6300HQ a GTX970. Zajimalo by me jak moc umi Lightroom vyuzit 8 vlaken i7 oproti i5 se 4 vlaknama a jak velky rozdil to realne udela pri postprocesu. Pokud s tim mate realne zkusenosti desktop/NTB, budu za ne rad . Diky.
kultus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 8. 12. 2016 21:37

vysiel LR 6.8 a nejako mi v tejto verzii prestala fungovat CZ lokalizacia od p.Metlicku. Kto ju este pouziva funguje Vam ?
landov
Expert

Odeslat příspěvekod n3pi 10. 12. 2016 16:41

Pan Metlička se k tomu vyjádřil, změna architektury. Zkusí to vyřešit přes týden.
n3pi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 10. 12. 2016 19:10

Uz je na svete riesenie od ineho uzivatela, funguje OK, ale nie je to ideal.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod kasy 11. 12. 2016 14:52

landov píše:Uz je na svete riesenie od ineho uzivatela, funguje OK, ale nie je to ideal.

Něco bližšího by nebylo?
kasy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod landov 11. 12. 2016 17:05

by Jan Kozák (dovolim si citovat jeho post):

Verze 6.8 přidává do každé své jazykové složky navíc soubor mimetype a podsložku META-INF, které jsou svázány s názvem jazykového textového souboru. Pro znovuobnovení češtiny použijte následující postup, který spočívá ve využití podporovaného jazyka (např. němčina), kde bude nahrazen jeho textový soubor páně Metličkovým textovým souborem s češtinou.
A. Použití systémového programu Průzkumník
1.Zkopírování českého textového souboru
a)vyhledejte textový soubor Translatedstrings.txt ve složce C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom\Resources\cs , popř ve složce C:\Program Files\Adobe\Resources\cs
b)kopírujte ho do systémového zásobníku kliknutím na jeho jméno a poté současným stisknutím dvou kláves CTRL+C
c)přesuňte se do složky C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom\Resources\de a vložte zde soubor současným stisknutím kláves CTRL+V
2.Přejmenování souborů
a) přejmenujte originální textový soubor TranslatedStrings_LR_de_DE.txt na libovolný jiný název, např. b.txt kliknutím myši na název souboru pravým tlačítkem a volbou v rozbaleném menu Přejmenovat. Protože jde o úpravu systémové složky, Windows Vám zašle varovné avízo. Pokračujte stiskem tlačítka Pokračujte.
b) Přejmenujte zkopírovaný soubor Translatedstrings.txt na TranslatedStrings_LR_de_DE.txt. Postup je podobný jako u předchozího bodu.
B.Zvolení výchozího jazyka v Lightroom
1.Otevřete Lightroom
2. Přesuňte se do modulu Library (pokud tam už nejste)
3.Proveďte posloupnost příkazů Edit→Preferences→Global→German→OK
4.Restartujte Lightroom a zaradujte se
Naposledy upravil landov dne 11. 12. 2016 17:42, celkově upraveno 1
landov
Expert

Odeslat příspěvekod kasy 11. 12. 2016 17:41

landov - Díky, vyzkouším, je to vlastně jednoduché. Možná by si z toho vzal něco i pan Metlička.
kasy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod landov 11. 12. 2016 17:44

Pan Metlicka o tom vie, ale je problem, ze napr. modul WEB je potom v nemcine a napr.help presmeruje na nemecke stranky atd.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod kasy 11. 12. 2016 18:31

Ještě jednou díky, funguje to perfektně. Nezbývá, než panu Metličkovi držet palce.
kasy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod qwerts 11. 12. 2016 19:44

ja bych lightroomu v cestine asi ani nerozumel :D
qwerts
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mikeczcz 20. 12. 2016 16:21

Jsem trochu zmatený z licencí. Chtěl bych krabicovku na LR6 - nikoliv CC a plánuji přechod z WIN na MAC OS, dá se to s jednou licencí? Můžete příp. hodit odkaz. Díky
Mikeczcz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 21. 12. 2016 15:39

"krabicovku" aj "cloud" mozes mat nainstalovany pre 2 PC (iba ich nemozes pouzivat sucasne). Cize kludne 1xWIN a 1xMAC.
landov
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka