Lightroom 6

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod reign 9. 3. 2017 08:24

Mně jenom zůstává rozum stát nad tím, žeby někdo mohl přes Aukro nabízet kradený soft, nabídek má spoustu, nechápu to.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Allydamm 9. 3. 2017 08:43

Jde o to co jsem psal, i pro Aukro je kradená věc na policii, ale neplatná licence!? komu na tom záleží.
Legalita SW je čistě záležitost koncového zákazníka a výrobce, co je mezi tím nikoho netrápí.
Jak je tu již napsáno, Aukru stačí když ten zloděj napíše, že jde o nějakou OEM verzi a pro Aukro je všechno v cajku a nejhorší je že má naprostou pravdu, tedy Aukro, ne ten zloděj.
Allydamm
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 13. 4. 2017 18:24

Taky mini test len pre zaujimavost (kupoval som novy notebook a starsie daval zasa dokopy).
Export 123ks vyrazne upravenych 42Mpx fotiek do 20Mpx jpegu s doostrenim v LR 6.10:

PC i5 4670: 21min 29s
notebooky:
i5 7200U: 37:08
i5 3337U: 48:18
C2D T3200: 144:43
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 13. 4. 2017 20:54

Ty "účkový" procesory jsou hrozně osekaný. Ještě by to chtělo slušnej disk (WD RED apod.), ty by taky pomohlo.
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod landov 24. 5. 2017 17:32

Dnes vysiel update LR 6.10.1, ale nic zasadne neprinasa. BTW, ziadne chyry o LR7 ?
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 24. 5. 2017 18:19

Osobne si myslím, že žiadny LR7 nebude. Ostane priebežne aktualizovaný LR CC a stand alone LR Adobe zakonzervuje na nejakej verzii 6.
Ach, keby som sa mýlil... :-)
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 24. 5. 2017 18:35

nemyslim, je kopa uzivatelov, ktori maju standalone PS CS6 + LR standalone (ako napr.ja) a odchod ku napr. Capture one je dost velkou hrozbou pre Adobe.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 24. 5. 2017 18:39

Nechce sa mi to teraz hľadať, ale niekde som zachytil, že hospodárske výsledky Adobe hovoria jednoznačne v prospech CC. Respektíve, že príjmy z predplatného rastú veľmi slušným tempom.
Capture One je určite možnosť, ale ako hrozbu pre Adobe by som to fakt nevidel. To už skôr Affinity. Ak vyrobí niečo ako klon LR. Čomu veľmi držím prsty.
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 24. 5. 2017 18:44

Mam na mysli hrozbu odchodu od Adobe, je jedno ci ku capture, alebo inému sw.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 24. 5. 2017 18:49

Nuž, napriem všetkému sa to zrejme nedeje... Na západ od nás nikto 10USD (či koľko to je) mesačne vôbec nerieši. To je plus mínus jedno pivo. A má za to vždy čerstvý LR a PS.
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 24. 5. 2017 18:55

Asi si tu hrozbu Adobe uvedomuje, ináč by asi standalone LR6 ani nebol.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 24. 5. 2017 19:02

Jo, je. Ale už teraz je ochudobnený o funkcie. A osobne si myslím, že v tomto trende bude Adobe pokračovať. Až zo stand alone LR vznikne niečo ako LR Elements... :-)

Myslím, že vypustenie Dehaze z LR6 bolo testom, čo to urobí.
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod landov 24. 5. 2017 19:13

Tak dehaze naozaj nie je nič, čo by som neozelel aj do budúcna.
landov
Expert

Odeslat příspěvekod pemar 25. 5. 2017 05:30

Na DxO nebo v Polarru jsem dehaze funkci docela oblíbil, Lightroom a Photoshop ignoruji, na tabletu používám zcela výjimečně Photoshop Fix, většinou ale raději nějaký alternativní program jako Retouch, na desktopu od Adobe snad jen PDF reader, jinak už nic. Začala mi vadit ta jejich politika neustálých průběžných licenčních poplatků, nesouhlasím s tím, abych jim platil každý měsíc za používání, tak mají o zákazníka méně.
pemar
Expert

Odeslat příspěvekod ondrasheq 25. 5. 2017 12:51

Jak u koho, ve mně za to mají naopak o zákazníka víc.
Navíc když jde o usmolený tři kila.
ondrasheq
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka