Zdravím
Sérií špatných rozhodnutí jsem si zlikvidoval systém zálohování fotografií. Fotografie jsem měl na 3 místech, ale bohužel jsem chybně nastavil kopírování a protože jsem si problému nevšiml, nadále jsem již kopíroval chybné složky (již se nekopíroval obsah složek, ale jen samotné prázdné složky. A protože jsem zálohování spouštěl v noci, nevšiml jsem si příliš krátkého času kopírování).
Pomocí nástrojů jsem obnovil fotografie ze záloh a vytvořil jakousi supersložku o cca 200 GB dat, kde jsou jak fotografie (a protože jsem obnovoval z několika zdrojů a i na těch jsem s fotografiemi pracoval, tak jsou fotky většinou několikrát. Většinou 3-5x), ale také další .jpg obrázky, které si systém uchovával a které jsem samozřejmě obnovoval.
Obnovování většinou poškodilo data v exif, i když nevím proč, takže nemohu vyhledávat a třídit fotografie dle jakéhokoli datumu vytvoření a změny a dalších. Ty jsou buď chybné, nebo nejsou žádné.
Jako první krok hledám nástroj, který by nalezl duplicity a který by mi nějak intuitivně pomohl. Google vyhazuje výsledky, které jsou ale třeba z roku 2012 a podobně, takže nevím, jestli aplikace v tomto nepokročily. Rád bych si nechal poradit nějakou aplikaci, která by mi v tomto mohla pomoci a se kterou máte dobré zkušenosti. Něco, co mi nalezne duplicity, například i zobrazí, vedle sebe a já je mohl hromadně mazat a nechávat jen jednu kopii. Fotek je za tu dobu cca 40 000, takže porovnáváním kus po kusu je to nemožné udělat.
Děkuji za tipy