riman píše:Prvotní testy vypadají slibně, C1 má oproti ACR lepší barvy, lepši redukci šumu (včetně jemnějšího zrna) a celkově vytáhne více detailů. V standardním nastavení stále aplikuje poměrně silný odšum v jasové složce, ale je to už méně než v šestce. Když se vypne redukce šumu v jasu, chová se to stejně jako předešlá verze, tj. objeví se v celém obraze spousta bílých teček, které v tmavých partiích působí poněkud rušivě. Oproti ACR podporuje méně objektivů, jejichž vady umí korigovat (bohužel i můj Sony 16-50/2,8 chybí), ale i tak je to vykročení správným směrem.
Skoda, ze diskuze o CO7 jiz utichla, je to velmi dobry konvertor. Jinak ja mam zkusenosti s odsumem spis opacne, v CO7 mi prijde skoro zbytecne silne nastaveny proti CO6, ale je mozne ze jsem si prenastavil omylem zakladni profil

, v kazdem pripade neni problem si ulozit vlastni profily dle sveho fotoaparatu a ISO hodnot. Jinak odsum v sedmicce je uz na velmi dobre inteligenci.
Jako pro mne minus, ale jinak dan vyvoji, je pozrani vykonu PC s prichodem nove verze, ten casovy rozdil mezi 6 a 7 jen v nacitani miniatur adresare, nebo aplikace uprav v nahledu az po potrebu casu pri exportu RAW je markantni. predtim mi na 12Mpix prevod na tiff stacilo cca 20sec. ted uz se trapi PC vic jak 40 sec na kazdou fotku.
Jinak mel bych dotaz, kdyby se tu nekdo s uzivatelu nahodou stavil, zda take resite nekdo problem se spatnym zobrazenim barev v CO, abych to upresnil, mam samozrejme kalibracni profil pro monitor, vse ve Win nastavene ve sprave dobre i jednotlive SW jej maji nastaven a v zadnem neni problem, teplota barev se vsude jevi stejna a to prechazim mezi DPP, Corelem a OV2 od Olympusu a vse je ok, jen v CO ikdyz ma stejny profil jsou nejpr v miniaturach barvy cca spravne, jak se da plus minus podle 50x80pix zjistit

, ale po chvili si CO prekopa vsechny do nejake sve barvy, ktera je o dost studenejsi a s posunem do purpurove a stejne tak ve velkem nahledu pak musim pracovat s takovym posunem, takze poladim teplotu a musim to zkusebne exportovat a v Corelu zjistit zda je to podle meho gusta, pripadne znovu. v preferencich je pouze vyber ICC profilu, ten je nastaven stejny jako jinde, ale nepomaha ikdyz to predelam do standardniho sRGB, nebo cehokoli jineho, proste stale studene nafialovele barvy. Toto resim uz napric verzemi 6 a 7, zadna zmena.