Adobe Photoshop cs3 - návody

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Prezidentik 26. 9. 2010 10:02

Zdravím,
mám jeden skromný a jednoduchý dotaz. Chtěl bych se naučit pořádně pracovat s Adobe Photoshopem cs3. Sice jsem v něm dříve pracoval, ale nikdy jsem nevytvořil nic převratného a to vzhledem k tomu, že jsem nepoznal do základu všechny funkce tohoto programu. Proto bych se chtěl zeptat, kde bych našel nějaké návody na tento program a to pro českou verzi a zdůrazňuji jednu věc, aby tam byly návody úplně pěkně od začátku, tzn. co, kde, jak se dělá.? Protože to, co jsem našel doteď, se mi vůbec nelíbilo.
Děkuji. :-[
Prezidentik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kelav 26. 9. 2010 10:14

Ahoj, pokud chceš něco od základů tak by asi knížka byla to nej. Já na jednotlivé práce, když něco potřebuju udělat, hledám tutoriály zde: www.pixel2life.com
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Prezidentik 26. 9. 2010 11:01

Ahoj, díky moc za radu. Ty stránky jsou dobré, asi si z toho něco vyzkouším.

Ale má otázka stále trvá, tzn. kde bych sehnal návody pro začátky, ale nejlépe NE knihu, při nejhorším .pdfko. Děkuji. :-)
Prezidentik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radek72 26. 9. 2010 17:05

Zkus hledat videotutoriály, jestli ti to teda vyhovuje, ale jsou to dobré zdroje jak se něco rychle naučit, je toho po netu ke shlédnutí celkem dost, např. na youttube
pinhole <1mm; Praktica MTL50 + 50mm 1.8; Canon EOS400D+seťák :( + Velbon Sherpa 600R + Lowepro Rover Plus AW + KALAHARI KAPAKO K-31 khaki
radek72
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 27. 9. 2010 06:41

1) Poznat v adobe photoshop, kazdu funkciu do detailu je nerealne, je ich prilis vela :-P
2) Ked ich budes poznat do detailov, tak zistis ze su tam hovadiny (napriklad opravu perspektivy nezvlady stale ani v CS5, fotra to uz tak ***** ze si urobyl vlastny ktory koretne (matematicky) prerata perspektivu.
3) Osobne odporucam si stanovit nejaky ciel, tzv toto chcem dosiahnut takuto upravu, ked ju dosiahnes tak si stanov novy atd ..... a nie ze teraz sa to idem naucit od a-z ako abecedu ....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarasX55 13. 10. 2010 09:21

kelav: Díky za tip na stránku!

No kniha je asi nejlepší možnost. Pokud se ti nechce dávat těch pár stovek za knihu, tak si vyber nějakou knihu online a pak ji vyhledej v PDF
MarasX55
Kolemjdoucí