AcdSee - divne zobrazovanie fotiek

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod vortex1394 27. 7. 2010 22:46

vsimol som si zaujimavu vec - ked tu istu fotku pozeram v programe acdsee pro 3 a potom v mozille firefox (obidva najnovsie verzie) , ten acdsee ju nejako rozmazava (?) - ovela viac sa mi pacia v mozille ale samozrejme internetovy prehliadac sa na fotky nehodi. da sa ten acdsee nejak nastavit aby to zobrazoval tak isto ?

Obrázek
vortex1394
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 28. 7. 2010 08:37

Tento vyrez je fotka zobrazena 1:1 alebo iba "na celu obrazovku" ? - fotka v prehliadaci je dust zubata, ale to ti asi nevadi....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vortex1394 28. 7. 2010 08:54

ta fotka ma plne rozlisenie 12,2MPx , ide mi o to ze tie "zubate" fotky podla mna vyzeraju ovela lepsie ako tie vyhladene.
vortex1394
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 28. 7. 2010 09:17

Takze je asi zobrazena "na monitor" ....v pripade preostreneho nahladu by ta AcdSee pekne oklamal v pri zlom zaostreni (ak by si neskontroloval original velkost)... vsetko by bolo vzdy ostre bez ohladu na realitu - takze v grafickom programe je to takto urcite lepsie (FF zrejme zobrazuje iba jednoduchy nahlad jpegu, ACD je teda presnejsi)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vortex1394 28. 7. 2010 09:31

to je sice krasne ze je presnejsi ale co z toho ked sa mi ovela viac paci zobrazenie v mozille. (aj ked priznava, ze mozilla klame :))
vortex1394
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 28. 7. 2010 09:43

vortex1394: Prosím, k přímé odpovědí na předchozí příspěvek používej tllačítko ODPOVĚDĚT (vlevo dole), nikoli CITOVAT. Děkuji.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod riman 25. 8. 2010 13:48

Pokud vím, ACDSee možnost automatického doostřování při prohlížení nemá. Maximálně můžeš zkusit změnit Resampling alghoritm z Bilinear na Bicubic - bude to pomalejší, ale možná trochu ostřejší.

(Neodpustím si poznámku, že v té Mozille to vypadá fakt ošklivě, ty diagonální hrany na konstrukci jsou příšerně kostrbaté. ;-) )
riman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 25. 8. 2010 14:07

Změň formát fotky na TIFF a uvidíš ten rozdíl. :D ACDsee neumí patřičně re-samplovat fotky, tak to vypadá v náhledu blbě, pokud to neni TIFF. Ale je to jen náhled v normálním pohledu je to už ok..
Daemonius
VIP uživatel