Ten dotaz je kladen docela divně. Pač Corel je pouze firma, která má spoustu produktů. Photoshop je už pouze produkt. Pokud si myslel CorelDraw, tak te se dá použít v bitmapové editaci velmi stroze, pač je primárně dělán na vektorovou grafiku. Pokud vezmeme Corel Paint Shop Pro, tak ten je velice podobný Photoshopu, dalo by se říci, že je mu velmi extrémně blízko, protože obadva mají podstatě shodné funkce. V PSP dělám weby a i třeba billboardy, plachty, celoplošné grafiky na automobily, autobusy, takže mohu říci, že je dostačující. Jsem pouze chudý grafik na volné noze, takže jsem si radši pořídil PSP za 2000 Kč nežli PS za 20 000 Kč

V PSP mi nic nechybý a to ani nějak, že se nedá dělat ve CMYKu, díky převodníkům už mám i odlazeno tohle, takže mě to netrápí a výsledek lze uložit do cmyku, takže o to lépe. Navíc PSP umí i otevřít CDR, AI, když někdo pošle něco ve křivkách, takže si nestěžuji. Díky tomu, že i v PSPX2 jsou i efekty na vrstvy, tak jsem už úplně spokojený

Takže pokud nechceš zbytečně vrážet do photoshopu, tak si zkus vyzkoušet triálko paint shop pro a nabídně ti to samé pro tvorbu webových stránek a mnohých dalších věcí

Pokud ovšem budeš chtít dělat přímo ve cmyku nějaké věci nebo v přímých barvách, či editovat jednotlivé kanály barvy, tak v tu chvíli doporučuji spíše PS, pač PSP to ještě nemá přímo řešené......chce to jednoduše vyzkoušet, než si něco koupit takhle na doporučení....