Lightroom zkušební verze - prosím o radu

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Marek-H14 4. 12. 2024 08:21

Omlouvám se jestli to tady už někde je, ale nenašel jsem to.

Přešel jsem z Win na Mac. V Appstoru na mě vyskočil LR, tak jsem jej stáhnul s tím, že je to zkušební verze na týden a pak platíš podle plánu. Myslel jsem, že naimportuji své zálohy LR z Win, jak jste mi tady radili, ale ta zkušební verze je zcela jiná než můj původní LR. Je možné, že se to prostředí změní až začnu platit?

Možná jsem jen starý a ještě k tomu jelito, ale nevidím tam nikde ani klasickou knihovnu apod. Chybí ty zasouvací boční a horní okna....

Budu rád za váš čas a trpělivost.

Pokud by se zde našel někdo z Ostravska, tak rád zaplatím za instalaci a pomoc s importem.
Marek-H14
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 4. 12. 2024 09:22

Blbá otázka - nemotáš náhodou LR a LRc? To totiž není to samé (a není to o MACu, tyhle dvě verze jsou i na Win).
Kdyžtak by to chtělo screenshot pro srovnání, z toho bude jasno hned.

K migraci katalogu - tam záleží na tom, zda se na Windows užívalo nastavení, kdy jsou fotky v katalogu anebo uložené mimo. V prvním případě to bude patrně fungovat ihned, v druhém se jen musí opravit cesty k uloženým souborům, což není problém.

EDIT - když koukám na tu poznámku o Appstore, tak jsem se trefil na 100% - tam je jen LR, z kontextu je asi zájem o LRc (classic), který v Appstore není, to se musí tahat od Adobe.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Marek-H14 5. 12. 2024 11:15

tomashr
trefil jsi to. Už jsem LR odinstaloval.

Pokud by se zde našel někdo z Ostravska, tak rád zaplatím za instalaci a pomoc s importem na Macu....
Marek-H14
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 5. 12. 2024 11:34

Já bych ještě dodal, že k testu importu katalogu by u LR classic ani neměla být nutná licence. Co si pamatuji, tak LRc bez licence (nebo expirovaná) normálně funguje, jen zakáže modul "develop" pro úpravy, ale katalog normálně prochází a ukazuje.
Možná bude třeba mít i na toto Adobe účet (jako pro trial LR), ale čistě katalog by měl fungovat i bez platby déle než těch 7 či kolik dní trialu.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý