DXO Photolab

Všeobecná diskuze o grafických programech pro práci s fotografiemi

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod foto1977 5. 10. 2024 11:45

Ahoj, testuji DxO PL8 a nějak nevím jak zařídit aby pod "šoupátky" s odšunováním objevilo to náhledové okno? v PL6 s ho mám.
Přikládám screen jak to mám v PL 6...
DxO_PL_6_web.jpg
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LoboC 7. 10. 2024 13:58

To proto, že v PL8 už není, úpravy se zobrazují v celé ploše...
LoboC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod foto1977 7. 10. 2024 20:22

Ahoj, díky za odpověď, už jsem na to také přišel :)
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod foto1977 30. 10. 2024 22:42

Jedna historka na dobrou noc:
jak jsem již psal mám zakoupen DxO PL6 a před cca 3 týdny jsem si stáhl trial DxO PL8 na vyzkoušení s tím, že ho na BF pořídím. Doposud jsem s ním upravil asi 200 fotek a jsem max. spokojen. K PL6 už jsem se nevrátil ačkoliv jsem ho měl stále souběžně nainstalován.
O prodlouženém víkendu jsem fotil asi 3 rodinné akce, v pondělí večer upravil cca 120 fotek s tím, že je přes noc nechám vyexportovat. Na mém slabším slabším PC už to chvíli trvá :(
Nějak okolo 23 hod na mě vyskočila hláška, že se mé win11 chtějí restartovat a aktualizovat. Tak jsem to odkliknul, za cca půl hoďky se vrátil s tím, že zahájím export a ejhle: po aktualizaci widlí na verzi 24H2 mě PL8 oznámilo, že zkušební doba již vypršela! A přitom mi ještě mělo zbývat 7 dní...
Tak jsem se s tím smířil, prostě jsem spustil PL6, že to vyexportuji v něm. A tady jsem narazil! Veškeré úpravy z PL8 nešly načíst :(
Včera jsem se odhodlal, pro "radikálně zoufalé" řešení: odinstaloval jsem obě verze PL, pomocí Total Commanderu vymazal všechny zbytky po odinstalaci, vyčistil i záznamy z registrů a po té stáhl a znovu nainstaloval trial PL8.
A voilà: už mi opět běží 30 denní trial :)
PL6 už jsem neinstaloval, s trial verzí PL8 vydržím do BF a rovnou jí pak koupím.
Zazvonil zvonec a pohádky je konec, dobrou noc!
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bosonozka 21. 11. 2024 16:45

U dxo začal Black Friday.
bosonozka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 21. 11. 2024 17:03

foto1977 píše:Včera jsem se odhodlal, pro "radikálně zoufalé" řešení: odinstaloval jsem obě verze PL, pomocí Total Commanderu vymazal všechny zbytky po odinstalaci, vyčistil i záznamy z registrů a po té stáhl a znovu nainstaloval trial PL8.
A voilà: už mi opět běží 30 denní trial :)

Něco takového jsem kdysi zkoušel na Macu, tam je licence uložena v jednom skrytějším adresáři (ale nic složitého). Po smazání najel trial také, ale tuším to šlo jen jednou, při dalším pokusu už mne poslal kamsi… Takže kdyby někdo počítal s delším provozem v trialu, tak asi neuspěje, mají to ošetřeno. Za mne korektní - mírná benevolence pro 1-2 běhy, ale zase nedovolí, aby je někdo “oje.ával” :-)
Pokud ti stačí vydržet ještě jeden cyklus do nyní startujícího BF (tak to chápu z příspěvku), tak to asi bude OK, tohle píšu spíš jako obecnou poznámku, kdyby měl někdo “dobré nápady” :-P :-P
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod foto1977 21. 11. 2024 22:58

Ahoj, tak dnes využito slevy BF a zakoupena licence na PL8...
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fotofanda 22. 11. 2024 23:01

A jaké jsou první dojmy. Také zvažuji upgrade a čekal jsem na BF slevu.
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pemar. 23. 11. 2024 05:21

PhotoLab 8 přinesl několik vylepšení:

- Nový ClearView Ultra pro lepší odstranění oparu a zvýšení mikrokontrastu
- Vylepšený DeepPRIME XD pro redukci šumu
- Nové rozhraní pro správu barev
- Vylepšenou práci se správou fotografií včetně tagování

já jsem upgrade udělal, ale bez očekávání, že mi to něco reálného přinese.
pemar.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 23. 11. 2024 09:10

To DeepPrime je přesněji řečeno vylepšení XD2 - nyní XD2s. Něco na tom je, já sice neužívám PL8, ale je to stejné v PureRAW a tam se mi popravdě XD2 úplně nelíbilo. Proti XD bylo sice lepší v některých optimálních situacích, ale zase přibylo případů, kdy byl výsledek řekněme “divný”.
Připadá mi, že XD2s to dalo do pořádku, tedy asi žádné vylepšení u těch fotek, které s XD2 vyšly dobře, ale dost ubylo těch “problematických” - ve výsledku to je docela dobré vylepšení.
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Argaro 23. 11. 2024 14:17

Mám verzi 7. Stáhnul jsem trial 8, ale upřímně se mi zdají novinky nevýznamné.
O novém ClearView Ultra jsem nikde nic nenašel - ale možná jsem špatně hledal.
Ještě si chci pohrát s XD2s, ale to mi stejně asi samo o sobě za upgrade nestojí.
Z jakých verzi přecházíte?
Argaro
Návštěvník

Odeslat příspěvekod foto1977 23. 11. 2024 20:38

Já přecházel z PL6, upgrade ob dva roky mi dává dává smysl...
Naopak jsem si stáhl trial Film Pack a ten mě vůbec nepřesvědčil za něj ty 2k dávat...
Ale to je čistě subjektivní záležitost...
foto1977
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tomashr 24. 11. 2024 06:47

FilmPack je funkčně super, ale je to učebnicový příklad softwaru, který dává reálný smysl jen pro omezenou skupinu uživatelů (kterým to ladí do jejich stylu práce). Sám jsem tak zhruba "na hraně", test před časem mne uspokojil, ale také jsem nekoupil. Teď při slevě (výsledek někde u 1800) o tom zase uvažuji, ale ještě jsem se nerozhodl.

Tohle je ale u DXO u více věcí (vlastně všeho mimo PL a PureRaw). Viz třeba ViewPoint - technicky super, ten jsem dokonce před časem ve verzi 4 koupil, ale v podstatě zjišťuji, že to reálně využiju docela málo. Nic špatného proti tomuto sw neřeknu, ale zkrátka nevyužiji dostatečně.
tomashr
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fotofanda 24. 11. 2024 12:17

Tak jsem ho nakonec koupil také. Je to můj hlavní software na fotky a pokud je zlepšení v odšumu tak se mi to líbí. Další vylepšení by mělo být v práci s maskami rep. vytváření masek. S tím, ale ale bohužel moc pracovat neumím.

Pokud by byl nějaký kurz na PL tak bych se ho rád zúčastnil, ale jsem stará konzerva a nějaké tutoriály bez možnosti spontánního dotazu mne neberou.
Sony a7III + Sony FE 28-70/3.5-5.6 OSS + Sony FE 70-200/4.0 OSS + Sony FE 35/1.8 + Samyang FE 45/1.8
fotofanda
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Argaro 24. 11. 2024 19:16

Změny mezi verzemi 6/7 se mi zdály o dost výraznější. Ale obecně je DXO stále výbornou alternativou vůči SW s pravidelným výpalným, nejspíše verzi 8 také koupím.
Argaro
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka