Da sa upravena fotka prehliadat fotakom?

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ganec 19. 11. 2007 11:31

Ked som upravoval fotku (bud robil vyrez, alebo zmensil) a nakopiroval ju naspat na kartu, tuto mi uz fotak nedokazal zobrazit (hlasi chybu).
Predpokladam, ze v JPG je aj nahlad na fotku, no tento sa pri spracovani v PC straca. Je tak?

Existuje (alebo ako ho nastavit) daky jednoduchy programik (najlepsie freeware) ktory dokaze ponechat aj exif aj nahlad?
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 19. 11. 2007 11:38

pouzivaj adobo bridge ... ten ti vie vytiahnu vsetko aj ten nahladovy obrazok z jpg, aj kometare ci prepisovat exif ako taky.

Upravena fotka naspat do fotaku moze byt problem (nikdy som to nerobyl), lebo mam pocit ze fotaky pouzivaju nejaku strasne zjednodusenu jpg komprimaciu, aby setrili cas ... (takze potrebujes ten isty typ komprimacie)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milday 19. 11. 2007 12:06

Zkus Zoner (myslím, že to uměla i verze 7) - Operace s informacemi - Přidat náhled do EXIF. Já to "jen zkoušel" u HP 945 a šlo to. Ovšem u tohoto přístroje to šlo i bez náhledů, jen když jsem tam náhled neměl, bylo zobrazování pomalejší. Za uplynulé tři roky jsem to ale víckrát nepoužil.
Nikon D70s + Coolpix 5400
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavmar62 3. 1. 2009 12:02

Existuje na to šikovný program TvWriter, který najdeš na této adrese:http://www.satsignal.net/
Mě to u obou Olympusů jde dobře. Hodně úspěchů.
pavmar62
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bumago 3. 1. 2009 20:33

Imho toto nijak nesouvisí s exifem. Důležitější bude přesně dodržet pojmenování v podobě jakou užívá foťák pro nové fotky. Dále pak dodržet adresářovou strukturu, používanou foťákem. Další podmínkou je dodržení rozměrů obrázku v pixelech přesně na hodnotách do kterých foťák umí ukládat fotky. Minimálně u mého Canon PS A510 to funguje. S dodržením těchto podmínek jsem do své A510ky nahrál ukázkový obrázek dodávaný s instalací WIN XP (lekníny - zmenšený z původních 800x600 na 640x480) a foťák ho bez problémů zobrazuje, přestože jsem záměrně ukládal pouze obrazové informace. Pokud nahraju obrázek v rozlišení třeba 800x600 a ostatní podmínky dodržím, ohlásí se nekompatibilní JPEG. Pokud nedodržím kovence jména a/nebo cesty, pak daný soubor pro foťák vůbec neexistuje. K nahrávání používám čtečku karet.
bumago
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 3. 1. 2009 21:01

Hmm,..mne EOS 40D zobral hocijake fotky a obrazky, co som mal na karte,...pokial islo o jpeg,... Dynax 5D mi zobrazil iba nahlady fotiek, s ktorymi sa nedalo uz nic robit,...ale aspon prebehnut sa dali...
Ondrej Bobek
Návštěvník