pemar: Já myslím, že ta fotka by musela mít velmi velkou dokumentační hodnotu aby stála za uchování. Rozmazané fotky v drtivé většině mažu, a to i ty kde ta neostrost není tak viditelná jak tu. To co nechávám, tak je opravdu jen pro dokumentaci na PC bez toho, že by to šlo někam do galerie nebo fotoknihy. Jinak se svými skromnými nástroji nemám absolutně žádnou šanci s tím cokoliv udělat.
Když se vrátím k té své fotce, tak na těch úpravách je vidět ta složitost a bolestivé kompromisy. Nejprve musím uznat, že moje vlastní úprava by měla být, navzdory 27 lokálním úpravám přepracovaná. Tady je problém, který samozřejmě z té jedné fotky nelze vyvodit, a to jak to bylo ve skutečnosti. No skutečnosti odpovídá - bohužel - ta fotka první se standardním profilem. A to trošku některé ty úpravy komplikuje, protože ty kompromisy v sérii ostatních fotek jsou prostě vidět.
Příjemná je úprava od wikxzena, ten stáhl žlutou, problém jasu a saturace v zelené barvě dál vyřešil stažením saturace zelené barvy. Je to fajn, ale fotka je tmavší a posunuje ji spíš do takového podvečerního času, což se dost rozchází s realitou a ostatními fotkami v sérii.
Monika se v Zoneru s tím potrápila s ne úplně dobrým výsledkem, kdy fotka vypadá spíš jak kresba. Tak to vyřešila tím převodem do černobílé a je po problémech.
Tomáš správně připomíná tu ztrátu saturace. To je opravdu problém, fotka tím působí poněkud mdle a odchyluje se tím dost od reality. Jenže to samotné zesílení saturace zase působí problém v jasu a je dost vidět že to úplně nesedí. Ale ono také záleží jaké máme monitory. Mě to na mobilu ukazuje jinou barvu než na notebooku a jinou na klasickém monitoru (Asus ProArt).
A Ondrej opravdu s tou poslední úpravou se s tím statečně porval a zdá se, že se mu velmi zdařile podařilo zvládnout rovnováhu mezi jasem a saturací. A také se mu podařilo udržet rozmanitost v jednotlivých zelených barvách, mě se to slilo do jedné.
Předem se omlouvám, pokud na někoho působím jako manažer projektu nebo lektor, na nic takového neaspiruju