Odpověď naleznete hned ve svém prvotním dotazu. Přesněji řečeno:
ANO, grafické programy odstraňují výskyt této závady (v ideálním případě) LOKÁLNĚ a ANO, dělá jim to jisté problémy
. Zbývá ještě nadefinovat termín "lokálně" a důvody oněch problémů. To však nebylo meritem vašeho prvopočátečního příspěvku.
À propos. Sémantika Vašeho dotazu (tohoto i naprosté většiny těch, které jste zde položil) si zasluhuje hlubší rozbor. Nad ránem jsem vyšetřil trochu času a této výzvy se dovolil chopit.
Vaše otázky jsou pokládány zcela specificky. Svým jazykovým profilem připomínají sentence generované "umělou inteligencí". Právě to mne nakonec vyprovokovalo k pokusu obecně definovat jejich podstatu. Nutno podotknout, že nikoli věcnou, ale formální.
Níže si dovoluji stručně nastínit závěry svého zkoumání:
Prvotním (a za mne naprosto dostatečným, čili současně i závěrečným) výsledkem bylo zjištění, že Vaše příspěvky jsou z hlediska konsekventní negace kulminující až k absolutnímu antagonismu, globálním bazírováním na mentalitě humánního kompromisu většiny přispěvatelů zdejšího fotofóra
.
PS: klasicky vzdělaný čtenář jistě pochopil, že jsem si dovolil volně citovat všeobecně platný diskurs magdeburského génia Otto von Guerickeho, který v ideomaticky shodném případě jasně deklaroval, že:
"
... váš dotaz se ve své nejvnitřnější podstatě blíží konsekventní negaci, kulminující k absurdnímu antagonismu vůči reálnému nazírání na pozitivní rezultáty a jejich momentální eventuality, přičemž vaše subjektivní fikce substituovaná neexistující realitou je parciální negací totální reality".
Tož asi tak
... a dobré světlo přeji