napadla ma blba vec, pozriet do 800-1000e OLED/QLED ? televizory 43"4k rozlisenie, kvoli tej velkosti, ci by to bola moznost namiesto 32"4k IPS Black v tej cene.
zo zaujimavosti. pripojil som cez HDMI ntb s 16"IPS (kalibrovany) k mojej 43"4k TV, ten rozdiel bol fascinujuci v uhlopriecke, ako keby som mal trepnem 3x 27" monitory na vysku vedla seba.
samozrejme, aj ked ta moja Direct LED TV ma vsetky mozne nastavenia, HDR10, HLG, lokálne stmievanie a neviem co este, rucne to triafat nastavenim na Adobe Lighroom nebolo nic moc. naviac po prepnuti na film (Netflix, HBO, Skyshowtime) to zasa chcelo zmenit nastavenie.
kedysi som hladal ci mozem ten TV nakalibrovat sondou, ale nejde to, treba na to kupeny program na pc/ntb a tv ktora to podporuje (ulozit kalibracny subor).
fotil som to mobilom, realne farby-kontrast-ostrost bola na tv fajn, mobil to akurat viac saturoval a skontrastoval.
IMG_20230221_133410resize.jpg
takze musim byt "skromny" a dalsi monitor pozerat v buducnosti 32"4k.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN