od pemar 21. 7. 2019 20:46
Nikdy jsem nezkoumal, jak DxO pracuje, ale nějak tomu tvému popisu nerozumím. Kde mi DxO ukazuje čas zpracování? Když jsem to měřil se stopkami, tak se mi čas mezi odšumovaným a neodšumovaným RAWem se lišil jen minimálně, může to být i chyba měření, hlavně u ukončení procesu si nejsem přesností měření moc jistý. To, co vedlo k viditelnému zrychlení, byla změna požadované kvality z 85% na 100%.
Shrnuto: ani náhodou mi DxO neukládá RAW z D850 za 0.1s, čas záleží na nastavení kvality výstupu a řádově se nijak neliší od 17s, které jsi uváděl. V průběhu editace prakticky na žádnou operaci nečekám, odšum, editaci, rovnání perspektivy, ... jediná časově náročnější operace je ukládání. Jestli se během ukládání RAW opravdu nějak vyvolává, to bych mohl vyzkoušet tak, že udělám co nejvíce úprav a budu sledovat rozdíl v rychlosti ukládání. Zatím mi to připadá, že na rychlost ukládání má větší vliv volba kvality JPG, než úpravy, ale mohu se mýlit. Kdybych si s tím chtěl více hrát, zkusil bych ještě totéž na MacBooku, ale zítra ráno letim pryč, tak si jdu radši balit kufry.
Ten algoritmus u DxO asi nebude nejrychlejší, zkusil jsem stejný soubor v Capture NX-D a odšum Better Quality 2013, výsledný čas je 5s73.
Další věc, co může mít nějaký vliv, je fakt, že mám DxO PhotoLab 2 ve verzi Elite, v. 2.3.0. build 23891 a mám v tom DxO Filmpack Elite a DxO ViewPoint 3 a dále integrované Nik Collection 2. Podle těch časů to na mne dělá dojem, že to DxO při každém uložení něco počítá, asi podle nastaveného presetu a úprav, bůhví co všechno, asi korekce objektivů, barevné profily a nevím co ještě.