od pemar 20. 7. 2019 19:23
Nemohu vyloučit, že někdo má chlazení vyřešené lépe, ale bavíme se o přetaktovaném počítači běžícím krátkodobě na plný výkon, kdyby v tomhle režimu měl nějakých 70-80 stupňů, tak je přetakovaný zbytečně málo. Já to mám konstruované na plnou zátěž v řádu desítek minut, Intel procesor s tím podle mých zkušenosti nemá problém, ale využívám plný výkon tak jednou za dva měsíce po dobu jen několika minut (třeba když potřebuji převést celovečerní film z AVI do MP4), na náročné výpočty nebo celonoční grafické renderování jsou jiné stroje, to bych asi řešil i nějaký Dual Xeon V4 se spoustou vláken a třeba s deseti grafikama, jinak řešené, třeba s 2000W zdrojem, já jsem s potřebami zatím někde jinde a nyní nepotřebuji ani zdvojenou grafiku. Kdybych ale šel na vysoké výkony, tak bych tomu musel přizpůsobit i tu RAMku, 64 GB by bylo podle mne málo, 256 bych viděl jako přiměřených a horní limit by mohl jít i přes TB, podle náročnosti používání. A místo GeForce RTX 2070 Super bych neměl 2080, ale nějakou pasivní nVidia Teslu, to celé třeba při cca pětinásobném vynaložení peněz.
Co se chlazení týče, to tebou navrhované se mi líbí, je to vcelku tiché a účinné chlazení vzduchem, já ale používám vodní chlazení s dvěma ventilátory 140mm, zvažoval jsem dokonce i variantu s dusíkem, ale tohle zatím stačí. Je to něco jako EK Water Blocks EK-KIT P280, není to ono, ale koncepčně, abys měl představu, co mám, to moje je na míru.
Aktuálně mne limituje něco jiného, jak dostat RAWy někam na iCloud nebo přímo do desktopu k dalšímu zpracování. JPG jsou v pohodě, ty se mi přenášejí automaticky do telefonu nebo na tablet, ale RAWy se mi automaticky nepřenáší, zatím nejjednodušší způsob je strčit SD kartu z Nikonu do WD My Passport SSD Pro, ale vyžaduje to aspoň jeden nebo dva lidské zásahy (vyndat kartu z Nikonu a strčit ji do SD šachty) a ten My Passport je zbytečně velký a těžký krám. Druhá možnost je Nikon WT-7, ale to je také podobně velký a těžký krám.