Moj "stary" pocitac z r2013 v pohode stacil na RAWy z 24Mpx fotaku - robil ich velmi rychlo a bez nejakych starosti, no tie vacsie 42Mpx mu uz robili problemy (dlhe robenie nahladov, nekonecne exporty, samo-spomalovanie pocas robenia velkeho mnozstva fotiek, sekanie prehravanej hudby popri praci s velkymi fotkami a tak). Len kvoli tomu som chcel novy pocitac urobeny tak, aby boli tie 42Mpx fotky skor len taka jednohubka - mal by vydrzat ovela dlhsie, nez ten predchadzajuci.
Vyssie rozlisenie nechcem, medzi 40-50Mpx je to tak akurat aj na vyrezy, ci fotenie v APSC rezime.
Ten predchadzajuci pocitac je u priatelky namiesto stareho notebooku - na nom sa robia tiez fotky, vykon ma dobry pre mensie mnozstva fotiek a funkcnost stale bezchybnu.
Pre zhodnotenie vykonu v LR a PS su najlepsie herne testy, prip. test priamo pre PS CC s rozpisanym vykonom pre jednotlive ulohy:
https://www.pugetsystems.com/labs/artic ... mark-1132/Graficke programy si velmi nerozumenu s virtualnymi jadrami, zaujimave su tie fyzicke + vyssie frekvencie.
Zvysenie IPC a frekvencie bude pre Ryzeny skvele, konecne budu dobre konkurovat aj v PS/LR, je to velmi potrebne. Teraz (11/2018) ma PC vysiel 1300€, o par mesiacov by to vdaka AMD mohlo byt o dost menej za podobny vykon, co je len dobre pre beznych zakaznikov.