Aktuálně mám jako pracovní i soukromý Macbook Pro model 2021 a popravdě mne nelimituje vůbec a konce letošního roku se dožije celkem jistě, to jsou 4 roky a pokud se něco nerozsype (myslím z NB věcí jako baterka a tak), tak to nejspíš natáhnu na 5 let. Pak už počítám s výměnou.
Kolem AI (či lépe obecně akcelerace, AI je trochu buzzword) je to strašně složité hodnotit - jedna věc je limit počítače, druhá to, co zpacká nebo naopak udělá nadprůměrně dobře tvůrce sw, ale pak taky pojmy. Mně přijde, že u LR je to od Adobe zpackané ve více ohledech, oni jsou tím známí dlouhodobě. Zmíněný MBP třeba v DXO nelimituje naprosto vůbec, v LR bych si trochu více představit uměl, ale podle rozborů to taky to SoM využívá tak napůl a pokud to Adobe opraví, tak to hodně skočí nahoru bez změny hw.
Tohle se samozřejmě týká i PC, sw se liší zásadně.
Jo a navíc mi přijde dost nesmyslné říct, že jsi "upgradoval na AI". Počítám, že máš celkově lepší akceleraci a rychleji ti běhají různé věci s AI v názvu, ale vsadím se, že podporu Copilot plus (což by se za AI na WIN dejme tomu dalo označit doopravdy) nemáš ani náhodou... Což ti jistě nemusí vadit, u fotek to (zatím?) nevyužiješ, ale jaksi když píšeš o upgrade kvůli AI, tak bez kompletního upgradu ho taky nedáš.
Mimochodem současné Macy s M4 Apple Intelligence v plném rozsahu (to lze brát jako ekvivalent nároků Copilot plus) umí všechny včetně nejlevnějších, takže připravenost je celkem slibná.