Sorry Flore, ale pro mne jsi učebnicový Apple hater. Ani nemusíš psát, že ne, to je jasné že to popřeš, ale nevyvrátíš mi to
Motáš totiž do diskuse věci vytržené z kontextu a běžně i naprosté nesmysly.
Třeba to BT - blbost, nikdo tě k originálu nenutí, já teď zrovna mám na hlavě Sony za asi 800 korun, které mi pro pracovní účely (typu Teams atd) prostě vyhovují provedení lépe, než věci Apple a světe div se, Apple mi to ani neznepříjemňuje, tím méně znemožňuje. Prostě to neřeší a kdo chce, tak si pořídí co chce.
Matné displeje samozřejmě dělá, zase prokazatelně nepravdivé tvrzení.
Nebo to omílané rozšiřování RAM atd - to je pro změnu příklad něčeho, co fakticky pravdivé je, ale v reálu jsem nikdy (ale fakt doslova nikdy) nenarazil na to, že by mi to jakkoli vadilo. Tak nějak zkrátka koupím to, co potřebuji a ono to šlape perfektně až do doby, kdy bych už stejně uvažoval o změně. Ono se mimochodem dá celkem snadno dohledat, že i u PC je reálné procento upgradů mizivé a v podstatě tuto výhodu využívá především ta skupina "hračičků", na kterou jsem narážel, mimo ni ale jen celkem málokdo. Někde jsem viděl odhad, že patrně i více cca dvě třetiny PC nejsou upgradované vůbec nikdy, takže to zas pak zásadní zjevně není.
Nebo se z jiného soudku tak nějak přehlíží, že úplně všechny Macbooky i Mac mini (včetně nejlevnějších) mají podstatně rychlejší USB/TB porty než je běžné, takže případné doplnění o externí disky šlape na rychlostech, které u PC světa vůbec obvyklé nejsou, grafy jsem dával. A ehm - ty grafy byly s enclousure za pár desítek EUR, opět nejde o žádnou funkci dostupnou jen s drahými originály.
A jak psal Davidof - měl bys pochopit, že zdaleka ne každý, kdo chválí Apple, nezná Windows či je nějak jednodušší uživatel. Já se IT živím a to na docela vysoké úrovni (žádné výměny tonerů

) a jsem hodně multiplatformní. Zajímavé je, že když vyrazíš na nějakou IT konferenci, tak je mezi přítomnými Maců běžně cca 50% i v ČR a o stavu v USA se není třeba šířit. Zajímavé, že - prostor, kde jsou fakticky výhradně lidé s expertními znalostmi běžné uživatele zásadně převyšující, ale přesto volí produkt pro "jednodušší ovečky" masírované reklamou. Že by celá tato teorie byla s prominutím kokotina?