od tomashr 13. 10. 2024 19:35
Já to nechci moc komentovat, ale vidím to prostě jinak… Za mne pro hodně věcí nastejno, leccos bych spíš popsal jako podobně naprd v obou případech (chce to buď zásadně větší monitor anebo dual), pak možná pár detailů, kde to přínos je.
Ale stojím si za tím, že u strašně moc věcí je třeba rozdíl mezi 14 a 16 inch MBP (kde to mám asi nejvíc v oku) v praxi úplně nepodstatný.
Naopak tu velikost docela poznám - jasně že ne, pokud autem jedu z domova do kanceláře, ale když jsem letos musel vzít do New Yorku notebook místo tabletu, tak bych měl s MBP16 problém docela zásadní (nebo i na akce v ČR, kde bych ho musel více nosit během dne)… Do mého PD 20l báglu se ani rozumně nevejde (až do větší 30l verze), hmotnost je půl kila navrch automaticky a to neřeším standardně větší napáječ 16inch verze (jde ošidit).
13 inch Air jsem měl, dosud ho má dcera (přesně ten, o kterém byl odkaz výše) - velikost je o něco horší a trochu to omezí více, ale zase ne nějaká propast, ale teda zase přenosnost je lepší docela zásadně (tenčí a lehčí).
Jinak letos jsem na dovolené (dovolená tak napůl, částečně jsem řešil běžné pracovní věci vzdáleně) pracoval pouze s 11inch iPadem Pro M4 - tam už velikost jistý limit je, ale dá se. Upřímně když o tom přemýšlím, tak mi ale víc vadily limity iPadOS (to je jiné téma), velikost bych přežil lépe. Ale ano, tady už to může vadit ve více případech.
Mimochodem ale zrovna editace fotek v LR pro iPad je za mne naprosto super, tady jsem pořád nepochopil, s čím má landov problém (možná fakt je jeho Samsung o hodně horší). Tady je prostě ergonomie kombinací dotyku a tužky skvělá, odezva je dokonce lepší než na valné většině notebooků i desktopů a displej u posledního iPadu je sice malý, ale fakt mimořádně dobrý. S tím se mi pracuje velmi dobře, přímo na akci si udělám většinu úprav a doma se pak plně přenesou do “velkého” Lightroomu na notebooku a plynule se pokračuje.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz