tak tie ultrasirookruhle monitory su asi narocnejsie na vyrobu, ze to EIZO MT 34" EV3450XC-BK ma take namerane hodnoty Bildhomogenität (ale tak je to kancelarsky monitor).
tak bud vyskusat UW Dell Ultrasharp, resp ine 16:9 monitory, BenQ DP a Asus ProART.
ja som svoj Dell vyberal aj podla tohto testu:
https://www.rtings.com/monitor/reviews/dell/g3223qThe Dell G3223Q has very good overall gray uniformity. There's a uniformity compensation setting available in the 'Creator' Picture Mode.
...mam to tiez zapnute, teda Creator mode, sRGB a Uniformity compensation ON.
HDR rezim nepouzivam vobec, je to nekvalitne urobene na mojom Dell.
zato SDR rezim po nakalibrovani sondou mi pride dost dobry.
The Dell G3223Q has a fantastic SDR color gamut. It has perfect coverage of the sRGB color space used in most web content, and it has great coverage of the Adobe RGB color space used in some photo editing programs. However, some colors, like red, are oversaturated in Adobe.
takze mam po celej ploche rovnomernu farebnost aj podsvietenie, nie ako dva kancelarske monitory, co som predtym vratil kvoli nekvalite. taku funkciu ako "Uniformity compensation" mozno maju aj ine znacky monitorov, si myslim..
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN