od lennyl_2 23. 7. 2024 05:22
inak presne pri tychto modeloch som skoncil vo finale na Alze aj ja, ked som kupoval nedavno 32"4k monitor...
dva tyzdne som hladal, cital a pozeral vsetky dostupne recenzie na webe/youtube
...31,5" Dell P3223QE Professional - vela recenzii som k nemu nenasiel, ale bol prvy na rade vo vybere, ze snad dobry kus bude, ked je to Dell
...31,5" EIZO FlexScan EV3285-WT - bol som ochotny nakoniec aj priplatit za Eizo, kedze lacnejsie monitory som vracal do Alzy kvoli hroznemu podsvieteniu, ale este som chcel predsa len "vyskusat" kupit lacnejsi monitor
...31.5" Dell U3223QE UltraSharp - tento som mal uz v kosiku na Alze, ale cim viac som pozeral recenzie, tak sa mi nepozdavala ta antireflexna vrstva, niekto sa fakt stazoval, ze podla svetla v izbe to ma sialene odlesky, niekto bol s tym zasa v pohode, ked mal inak svetlo nastavene v izbe
nakoniec som "triafal" a zobral na treti pokus po vrateni dvoch predoslych monitorov uz herny monitor 32" Dell Gaming G3223Q v takej nizsej cenovej hladine (629,90 €) od Ultrasharp a Eizo.
- ma po celej ploche rovnomerne podsvietenie a rovnomernu teplotu farieb
- mam nastavenu frekvienciu na 144Hz a je to naozaj poznat, obraz je "stabilnejsi a ostrejsi"
- odlesky nema monitor skoro ziadne ani od bocnych okien
- monitor je mechanicky kvalitny, bez chyb
- pozorovacie uhly su v pohode, dokonca sa nemenia ani farby a kontrast ak sedite blizko monitora, nakolko ma uz vacsiu uhlopriecku
...ale za cenu, ze som mu nameral sondou Spyder X Pro (opakovane) sRGB "iba" 96,7%
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN