Tak doby, kdy jsem taktoval i myš jsou dávno pryč. Dřív to bylo o zábavě a úspoře peněz, teď si radši připlatím za stock řešení. Priority jsou již jinde

.
Pemare, nechce se mi věřit, že by Mini byl výkonem na úrovni Ryzenů. Navíc ta integrovaná intel grafika je leda na desktop. Např. ON1 se na Macu s integrovanou grafikou ani nehne. Taky si nechci ani představovat, jak hlučná by byla i7, když vím, jak se umí rozhučet i šestijádrová i5.
Přidat si k Macu můžeš skoro libovolnou grafiku, no vzhledem k omezenosti TB3 nemá smysl dávat hi-end grafiky a pokud se nechceš vrtat v systému, tak je lepší se i vyhnout nVidii grafikám. Já si teď stavím eGPU na RX5500XT. Prioritně na Civilizaci 5 a sekundárně kvůli testům v ON1 (ten sw se mi moc líbí).
Jestli tě eGPU okrajově zajímá, tak se mrkni na
tento Asus. Má externí zdroj, takže je to velice tiché řešení. Při správně zvolené grafice je to ve 2D semi pasivní. A v ceně je 1.5m aktivní TB3 kabel.
Výkonem jsou všechny eGPU "krabičky" na tom stejně, liší se příslušenstvím a provedením zdrojů/chlazení.
Např. zmiňovaný Blackmagic eGPU má v sobě žravou RX580 (TDP cca 200W), výkonem je to lehce pod RX5500XT, která má TDP kolem 130W.