PC pro úpravu fotografií

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod yorg 8. 1. 2020 12:45

Proč? není tam spíše problém v tom, že bylo kopírováno do adresáře, který není se standardními právy? Soubory v tomto adresáři pak přejímají práva tohoto adresáře. Proto to pak nejde přímo smazat. Viz taky obrázek.
Přílohy
Výstřižek.JPG
yorg
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stan35 8. 1. 2020 12:50

Nejsem žádný guru, ale myslím, že problém je právě v právech ponechaných na starém disku "C" (starý OS vs nový) a tak se to hádá. Z mého pohledu je nejjednosušší nabootovat jakoukoliv distribuci linuxu a překopírovat si data jaká potřebuju.

-- 8. 1. 2020 12:54 --

Nehledě na to, že fundovanější odpovědi by se dočkal na jiných fórech a nemusí chodit daleko.
Stan35
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman_Skamene 8. 1. 2020 13:36

Ak sú takétoproblémy, tak najjednoduchšie je použiť liveOS. Je zbytočné sa trápiť, ak sa to dá spraviť jednoducho...
Roman_Skamene
Návštěvník

Odeslat příspěvekod papun 8. 1. 2020 16:56

Šlo o problém s právy, alě nějaký brutálně složitě zamotanýl. Nicméně nakonec mi na jedno foru poradili nějaký desetl starý program o 800 kb, jmenovalo se to nějak Unlocker a ten to smazal.
papun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod papun 8. 1. 2020 20:55

Tak nové PC už šlape. To jsou fofry. To se jinak dělá.
papun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod feanoor 9. 1. 2020 09:07

Tak to vypadá, že notebooky se letos posunou na o dost vyšší level :-))
Jsem zvědavej, jak se zachová Dell...

https://www.zive.cz/clanky/amd-ryzen-40 ... fault.aspx
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 9. 1. 2020 10:36

tak podla toho clanku to vyzera velmi zaujimavo s tymi AMD mobilnymi rieseniami, vykonu habadej...
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 9. 1. 2020 11:28

papun píše:Tak nové PC už šlape. To jsou fofry. To se jinak dělá.

Já si taky konečně udělal několik večerů čas a nainstaloval a (skoro) vyladil novou mašinu.
Krom toho, že zaboha nemůžu plnohodnotně zprovoznit síť (například do noťasu mě to z tohodle PC nechce pustit, kdyby měl někdo ideu proč, tak sem s ní, já už vyzkoušel všechno možný i nemožný), tak mě nejvíc zaráží, že vedle položenej novej tichej noťas je asi 10x hlučnější.
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod papun 9. 1. 2020 19:53

Já jsem se taky dost nadrbal s nastavením sítě. Je to zase malinko jinak než na Win 7. A nastavení Outloku byl taky opruz.

Pozitivní je, že jak je celkově ten PC rychlý, tak to jde všechny pak rychle. :) Na chvilku jsem zapnul staré PC, abych si něco ověřil a nevěřil jsem jak to je pomalé:D
papun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 9. 1. 2020 19:56

po zlozeni desktopu a predaji notebooku som pozabudol na citacku pamatovych kariet, ktora bola integrovana v ntb.

zobral som tento Sandisk
https://www.alza.sk/sandisk-imagemate-pro-d5273633.htm

brutalna rychlost kopirovania fotiek, to som doteraz este nevidel,na ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 512GB PCIe 3.0 x4, NVMe 1.3.
...pravda, mam drahsie karty Transcend UHS-II 64GB read 285MB/s a write 180MB/s.
citacka vyzera dobre, v ciernej farbe mi pasuje k pocitacu/monitoru. ma naviac gumove "nozicky", takze drzi na stole ako pribita.
Sony A7 IV + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
lennyl_2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod papun 9. 1. 2020 20:03

Jo a čím si můžu otestovat PC, jak jste to tady dávakly to skóre někde. Cchi něco co otestuje komplexně celé PC.
papun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ferin 9. 1. 2020 20:15

Jo, na otestování se taky pro zajímavost chystám. Snad toho nebudu litovat...

S tou sítí je to pořádnej opruz. Zkoušel jsem i měnit všechny možný registry, nastavení apod., až jsem se ocitl ve stavu, kdy se ten (novej) noťas brutálně spomalil, nejel zvuk apod. Nakonec pomohl návrat k předchozí verzi Windows, takže to asi bylo spíš verzí 1909, která se tam mezitím natáhla.
Ferin
Pokročilý

Odeslat příspěvekod feanoor 9. 1. 2020 20:23

papun
než benchmarky, tak si raděj otestuj stabilitu PC jako takovou...
já používám OCCT
https://www.ocbase.com/

Btw vy, kdo máte AMD, jak rěšíte (pokud vůbec) regulaci větráků (CPU i kejsu)?
Přímo z biosu nebo nějakou apkou?
feanoor
Návštěvník

Odeslat příspěvekod papun 9. 1. 2020 20:34

CPU si řídín deska ne? a zbytek by mohla taky.

Nicméně třeba moje škatule má navrchu přepínač LO a HI.

-- 9. 1. 2020 20:44 --

feanoor: K tomu testu. Má smysl tam něco nastavovat. nebo to nechat tak a jen pustit? Jak dlouho by to asi mělo jet, aby to bylo průkazné?

Díky
papun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lennyl_2 9. 1. 2020 22:23

diky za ten odkaz na test. spustil som ho na 45minut a bez chyby.

ventilatory mam v BIOSe nastavene vsetky na Silent. ked si system pyta chladit, sam si ich roztoci podla potreby a o viac sa nestaram...
Naposledy upravil lennyl_2 dne 9. 1. 2020 22:35, celkově upraveno 1
lennyl_2
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka