Fotky lesa v mlze - jak na to?

Fórum pro všechny, kteří chtějí vylepšit své fotografie. Návody všeho druhu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod chel 9. 5. 2014 13:22

Cisla kazdy chape ale vnitrni pohled na fotku nevysvetlis .. Ale kdyz ji ukazes kazdy vidi a netreba nic rikat. Ukaz priklady.
Světlo, to je, oč tu běží.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 9. 5. 2014 13:29

Vnitřní pohled? O čem to meleš? Tvůj zřetelně prezentovaný názor je, že co nedokreslím v PS, tak je mizernej cvak. A já tvrdím, že je to hloupost. Je to jen jeden z mnoha způsobů fotografie. Postproces se dá dělat mnohem citlivějším způsobem. Nicméně i tvá varianta má jistě své příznivce (viditelně i fanatické), stejně tak ovšem i způsob, kde není tolik zásahů nutných či viditelných...
A opět trvám na tom, že buď jsi funkčně negramotný (nerozumíš významu psaného textu) nebo jsi naprosto zaslepený tím, že "umíš" hejbat hejblatama v PS a nebo se snažíš vyvolat flame...
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 9. 5. 2014 13:37

BigglesO27 píše:Tvůj zřetelně prezentovaný názor je, že co nedokreslím v PS, tak je mizernej cvak.

Lzes, ukaz kde sem to takhle napsal. Ja rikam ze skoro kazda fotka (99%+-), aby byla excelentni musi projit postprocesem a vy se tomu branite jako certi :-D
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 9. 5. 2014 13:39

Vy se lišíte pouze v tom, co už za postprodukci považujete a co už ne. Paradoxně Chel považuje za postprodukci každý zásah a BigglesO27 až ten "významný". Což by podle toho, co produkuje Chel za fotky někdo čekal spíš naopak. Aspoň mi to tak přijde, když vás čtu.

Já dám fotku, kterou tu mám v galerii a rovnou říkám, že posprodukce v LR, která na tom je nepovažuju za postprodukci v pravém slova smyslu, ale pouze a jen za konkrétní variantu "vyvolání rawu".

Obrázek
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod chel 9. 5. 2014 13:39

BigglesO27 píše:Vnitřní pohled? O čem to meleš? Tvůj zřetelně prezentovaný názor je, že co nedokreslím v PS, tak je mizernej cvak. A já tvrdím, že je to hloupost. Je to jen jeden z mnoha způsobů fotografie. Postproces se dá dělat mnohem citlivějším způsobem. Nicméně i tvá varianta má jistě své příznivce (viditelně i fanatické), stejně tak ovšem i způsob, kde není tolik zásahů nutných či viditelných...
A opět trvám na tom, že buď jsi funkčně negramotný (nerozumíš významu psaného textu) nebo jsi naprosto zaslepený tím, že "umíš" hejbat hejblatama v PS a nebo se snažíš vyvolat flame...

A proc nechces ukazat to o cem mluvis? ;-) Ukaz priklady.

-- 9. 5. 2014 14:41 --

Lotrandor píše:Vy se lišíte pouze v tom, co už za postprodukci považujete a co už ne. Paradoxně Chel považuje za postprodukci každý zásah a BigglesO27 až ten "významný". Což by podle toho, co produkuje Chel za fotky někdo čekal spíš naopak. Aspoň mi to tak přijde, když vás čtu.

Proto jsem chtel od neho priklad at vime o cem se vlastne bavime ... jenze on ma strach a ma v katatech *****.
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lotrandor 9. 5. 2014 13:47

chel: radši bez hvězdiček, teď už by to chtělo začít ubírat :)

btw, mám ještě jednu, kdy jsem zkoušel vyměnit oblohu za o něco zajímavější. ale i když jsem si oblohu ten večer vyfotil a dal si práci v PS, tak jsem nakonec radši nahrál tuto
Lotrandor
Moderátor

Odeslat příspěvekod BigglesO27 9. 5. 2014 13:51

Lotrandor: To není zcela přesné. Jistěže postprodukce je cokoliv, co se s fotkou stane po stažení do počítače (tedy téměř všechno), jen tvrdím, že není nutné hned nazývat cvaky všechno, co není z fotky překreslené do podoby Igráčka.
chel: Lžu? Opravdu? Doopravdy platí, co jsem ti napsal výše. Ani v případě, kdy nedokážeš spojit slova ve věty a ty posléze v myšlenku a ani v tom případě, že ses rozhodl jen tak hádat (čemuž by odpovídalo i několik tvých předešlých vyjádření o vyvolávání flame) mi nestojíš za čas.

Pro začátek si projdi třeba toto: http://www.kamilsvorc.com/
A porovnej to s tvejma plastovejma figurkama tady: http://vitavecera.cz/

edit: A to sem nepostuju Tichýho, protože ten je o nějakou stránku dřív a nejspíš by tě ranila mrtvice...když už teď se nutně snižuješ k vulgaritám.
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 9. 5. 2014 13:57

BigglesO27 píše:Pro začátek si projdi třeba toto: http://www.kamilsvorc.com/

Krasne fotky krasnych zen. A ty si myslis, ze to je bez postrprodukce? :-D
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 9. 5. 2014 13:59

A když je potřeba obrázků, když věty jsou příliš složité, tak porovnání (a nemyslím "kvalitu", ale "způsob")

Obrázek

Obrázek

EDIT: A já snad někde napsal, že postprodukce se nesmí? Ach ta gramotnost, že?
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 9. 5. 2014 14:02

to nebyl dobry napad ... ja nechtel zadne srovnani nasich fotek nebo tve prace. Ja chtel jakoukoliv fotku ktera se ti libi a rika to co tvrdis ty ;)
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 9. 5. 2014 14:07

To byl dobrý nápad, jde o rozdíl v logice (ostatně si klidně najdi jakokoliv fotku, kde ženská nevypadá jako přežehlenej kapesník, když ti to vadí). Mimochodem už si našel, kde tvrdím, že postproces být nesmí?
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chel 9. 5. 2014 14:10

Obrázek
chel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod BigglesO27 9. 5. 2014 14:28

Takže si tu budeme navzájem ukazovat fotky? Takže ani obrázky nepomohly k pochopení...nu což...
BigglesO27
Návštěvník

Odeslat příspěvekod antoninn 9. 5. 2014 14:37

Antonine ty si myslis ze se analogy neretusovaly :D Dalsi clovek co zije v krasnem nevedomi. Presne temto lidem doporucuji film Valecny fotograf kde je videt postprodukce analogove fotky. ;-) Je mi lito ze jsem ti zboril svet.

chel: Zatím mi připadá, že se svět boří někomu jinému. Co to teda zkusit rozdělit? Jaké operace lze ještě považovat za vyvolání digitální fotky (ořez? úpravy křivek? úpravy úrovní?), což někdo nemusí nutně brát jako postproces a jaké už za postproces (retušování? dokreslování reality? plastifikace?)? I při tomhle rozdělení stále platí tvoje tvrzení, že bez postprocesu je libovolná fotka jenom cvak?
antoninn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tinkao 9. 5. 2014 14:38

Možná by si měl chlapec nejdřív tu "méně pracnou reportáž" doopravdy zkusit, aby věděl o čem mluví... :-)
Jo, jsou fotografové, co se tím focením baví, to je věc, co? Nechápou to jako nutné zlo k tomu, aby dali vzniknout fotce...
tinkao
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka